Hearthstone

A 14 Warlocktól az egy szem Warriorig: kevesen vállalták be az aggrót a vb-selejtezőre


Ilyen meta várható a Summer Championshipen.

Egy hét múlva elstartol a 2018-as Hearthstone Championship Tour évad eddigi legnagyobb versenye, a Summer Championship, melyen eldől majd, hogy ki lesz az első négy játékos, aki kvalifikálja magát a soron következő világbajnokságra. Eddig még csak a mezőnyt ismertük, tegnap este azonban lejárt a paklileadás határideje, így az is kiderült, hogy milyen deckekkel vágnak neki a játékosok a versenynek.

Alapvetően változatos volt a versenymeta az elmúlt hetekben, mióta életbe léptek a legutóbbi nerfek, ám ahogy arra számítani lehetett, az óriási tét miatt mindenki “tryhard üzemmódba” kapcsolt:

mindössze négy olyan class van, amiből egynél többféle decket választottak az indulók, a Druid, a Warlock, a Priest és a Shaman.

Azt ugyanakkor érdemes hozzátenni, hogy mind a kilenc class képviselteti magát a mezőnyben, ami az elmúlt időszakban egyáltalán nem volt jellemző a legnagyobb HCT-versenyekre, így ilyen tekintetben egyáltalán nem lehet panaszunk a várható metára.

Ezúttal egyébként nincs egyértelmű top class és pakli. Korábban többször is előfordult már a vb-selejtezőkön, hogy egy class – sőt, olyankor egy konkrét deck – mind a 16 indulónál ott volt. Most azonban nincs ilyen: a legjobb aránnyal a Warlock büszkélkedhet, a 16 játékos közül 14 beválasztotta a lineupjába, de a Druid és a Shaman is nagyon népszerű a versenyen.

  • 14 Warlock (11 Even, 3 Cube)
  • 13 Druid (9 Taunt, 3 Token, 1 Spiteful)
  • 11 Shaman (8 Shudderwock, 3 Even)
  • 9 Rogue (9 Miracle)
  • 5 Mage (5 Big Spell)
  • 4 Priest (3 Mind Blast, 1 Combo)
  • 4 Hunter (4 Recruit)
  • 3 Paladin (3 Odd)
  • 1 Warrior (1 Quest)

A legnépszerűbb deck az Even Warlock a mezőnyben (akárcsak a hétvégi DreamHack Summeren), melyet 11-en választottak, ezen kívül a Taunt Druid, a Miracle Rogue és a Shudderwock Shaman van ott legalább az indulók felénél.

Jól látszik, hogy lassú, kontrollos és kombós metára számíthatunk, hiszen ezek a deckek dominálnak, az aggrót nagyon kevesen vállalták be. Az Odd Paladint mindössze három játékos tette be a lineupjába, az igazi meglepetés azonban az Odd Rogue, amely teljes egészében hiányzik a mezőnyből.

Ide kattintva a verseny mind a 64 paklilistáját megnézhetitek

Egy hét múlva tehát indul a küzdelem: hamarosan eldől, hogy kik lesznek a következő világbajnokság első kijutói. Ha még nem választottál bajnokot, akkor tedd meg mielőbb, hiszen újból él a Choose Your Champion akció, ahol The Witchwood pakkokat lehet nyerni. Íme a részletek:

Ideje bajnokot választani az ajándék pakkokért! De ki legyen az?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva