Hearthstone

Szörnyű állapotok uralkodnak a Legend matchmakingben, de a Blizzard hallgat


Megindult a panaszáradat a profi Hearthstone-osok részéről.

Az elmúlt pár napban igen erőteljes negatív hullámok indultak meg a High Legend felől, a legmagasabb szinten játszó Hearthstone-osok számára ugyanis mostanra egyértelműen kiderült:

a Blizzard valamit változtatott a matchmaking rendszeren – a gond az, hogy erről nem szóltak egy szót sem.

Ez ráadásul csak a kisebbik baj, egészen siralmas állapotok uralkodnak ugyanis mostanában. Íme néhány példa, melyek mind azt mutatják, hogy valami nagyon nincs rendben.

  • Casie kereken 50 százalékos mérleggel (38 győzelem és 38 vereség) #29 Legendről egészen #4057-ig (!) esett vissza.
  • Priz #2300 környékén egy Rank 6 (!) játékosba botlott, majd annak ellenére is veszített a szintjéből, hogy legyőzte őt.

  • xBlyzes mellé #3 Legenden képtelen volt beültetni a játék egy másik Legend játékost.

És ez tényleg csak néhány kiragadott, melyek azt hivatottak szemléltetni, hogy valami nagyon nincs rendben – fontos megjegyezni, hogy ezek mind pár napos esetek, vagyis szó sincs hónap eleji anomáliákról.

De mi történt?

Ez az, amit senki sem tud. A matchmaking terén borzasztóan fontos lenne a minél nagyobb átláthatóság és a felelős kommunikáció a fejlesztők részéről, egyelőre azonban csak az biztos, hogy valami nagyon megváltozott – méghozzá úgy, hogy a Blizzard semmi ilyesmiről nem tett említést.

Hogy ez miért akkora probléma? Azért, mert  – a tournament kliens hiányához hasonlóan – ez is egy olyan jelenség, ami a profi Hearthstone-közeg integritását rombolja. Gondoljatok csak bele: rengeteg olyan Hearthstone-os van, aki havi szinten több száz órát tesz bele a játékba – így próbálnak meg elérni minél jobb hónap végi helyezést High Legendben, amiért értékes HCT-pontok járnak. Vagyis egyáltalán nem mindegy, hogy ki milyen magasan végez, hiszen már egy-egy vb-selejtezős részvételben is hosszú hetek és hónapok munkája van benne.

Amikor azonban valaki arra panaszkodik, hogy még 70 százalékos győzelmi aránnyal sem tud kikerülni #3000 Legend környékéről, akkor az egyértelműen azt jelzi, hogy valami óriási hiba van a rendszerben.

Egy szó mint száz: az teljesen egyértelmű, hogy a matchmakinggel nagyon nem stimmel jelenleg valami. Az azonban nem állapot, hogy a Blizzard nem kommunikál a játékosokkal, éppen ezért nagyon égető lenne, hogy minél előbb tiszta vizet öntsenek a pohárba – illetve természetesen az is, hogy rendbe tegyék a jelenlegi állapotokat. Bízunk benne, hogy mielőbb rendeződik a helyzet, hiszen teljesen jogos a profik felháborodása!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva