Fortnite

Az apa csak 3 nappal később jött rá, hogy a fia 250 ezer forintot költött Fortnite-ra


A Fortnite mikrotranzakciója elég nagy veszélyt rejt magában.

A 37 éves Steve Harrisont igencsak kellemetlenül érte a hír, hogy 3 nap alatt 918 $-ral rövidült meg a bankszámlája. Mint utólag kiderült, a fia Tyler tehet a dologról, ugyanis sikerült az összeset elszórnia a Fortnite-ban.

Az eset úgy indult, hogy Tyler a 12. születésnapja alkalmából kapott egy játékot az Xbox áruházból, az áruház pedig elmentette a használt bankkártyát. Ezek után jött a móka, ugyanis 81 tranzakciót követett el a következő 3 nap alatt Tyler, mindezt pedig kizárólag Fortnite itemekre. Már sikerült kimaxolnia a karakterét, mire az apja rájött, hogy mi is történt, mivel a játékon belül nem lehet visszatérítést kérni, így a bankjától kért segítséget.

A NatWest bank szerint viszont a felhasználási feltételeknek megfelelően használták a kártyát, így nem áll módjukban visszatéríteni az összeget.

Steve-nek nem volt aktiválva egyetlen olyan funkció sem, ami jelezte volna, hogy tranzakció ment végbe, de szerinte az ilyen nagyobb összegű vásárlásoknál a banknak szólnia kellett volna neki. Mivel nem tud semmit tenni már, a többi szülő figyelmét szeretné felhívni az esetre, hogy figyeljenek a gyermekeik vásárlási szokásaira, főleg a Fortnite esetén!

Forrás: dailymail.co.uk

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva