Counter Strike

VAC ban botránnyal indult az amerikai Minor kvali. Most már fogalmunk sincs mi lesz a Cloud9 terve


A Fam143 csapatát egy korábbi VAC banos account miatt zárták ki a versenyről, a Closed kvalira a The Entourage ugrott be helyettük.

Az amerikai Minor 8 csapata 2 dél-amerikai és 6 észak-amerikai együttesből áll össze. A Não Tem Como és a FURIA már biztosította helyét a Minoron, így már csak a 6 NA csapatra várunk. Nem indult azonban zökkenőmentesen a Closed kvali, a nyílt selejtező egyik továbbjutójánál ugyanis VAC banos accountot találtak.

A Fam143 a világranglista 105. helyezettjeként jutott a Closed kvaliba, de egy korábbi bannolt account elrontotta az örömüket.

Az egyik játékosnak ugyanis egy másik accountján VAC bant találtak a szervezők, így azonnal eltiltották a csapatot. A kiírásból arra következtetünk, hogy 2 évnél régebbi eltiltásról van szó, mert csak le kellett volna jelentenie egy megadott időpontig. Mivel azonban ez nem történt meg, maradt a kizárás.

A verseny tehát a Fam143 nélkül kezdődött el, a Bo3 svájci meccsek már javában zajlanak Észak-Amerika legjobb csapatai között. Eddig minden a papírforma szerint zajlik, a nagy esélyes compLexity és NRG már tovább is jutottak. A maradék 4 helyért az eUnited, a Rogue, a dignitas és a Luminosity indul a legesélyesebb helyzetből.

A Closed kvali előtt mindenki feszülten várta, vajon valamelyik amerikai elit csapat bejelenti-e egyik játékosa kispadra ültetését, esetleges távolmaradását. Ugyanis aki pályára lép a Closed kvalin, már nem mehet másik csapattal a Majorra. A téma a Cloud9 ötödik játékosa miatt izgalmas, akik FNS kirúgása óta még mindig nem igazoltak le senkit.

És a most pályára lépő amerikai Minor selejtezős playerekből ugye már nem is fognak senkit.

Alig maradt tehát esélye a csapatnak a Majorra: vagy visszahívják FNS-t, vagy egyik ex-játékosukat csábítják vissza (shroud, n0thing), vagy Európából hívnak beugrót (ex-G2 és ex-EnVyUs játékosok is szóba jöhetnek). Egyre fogy az idő és egyre kisebb a mozgástér a C9 számára. Ha beindul az EU Minor, csak még kevesebb esélyük lesz, szóval nem árt sietni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva