Counter Strike

Sétagalopp és vérfürdő, de vajon Majorra jut végre DeadFox és a NiP? – Minor esélylatolgatások


Véget értek az utolsó zárt kvalifikációs mérkőzések is, így teljessé vált az összes Minor mezőnye. Információk, menetrend, esélylatolgatás.

Mint ismert, szeptember végén kerül megrendezésre a következő, immáron 13. major, amelyet ezúttal a FACEIT szervez. Tekintve, hogy utóbbi Londonban székel, talán annyira nem is meglepő, hogy a verseny helyszíne is Anglia fővárosa lesz, azon belül is az SSE Arena (korábban Wembley Arena, így azért valószínűleg ismertebb).

Így néz ki az aréna éjjel. Nem rossz látvány.

Az előző Majoron bevezetett formátum nem változott, így most is lesz New Challengers, New Legends, és New Champions fázis, a csapatok száma pedig ezúttal is 24 lesz.

Ebből a 24-ből 16-ot már automatikusan lefoglalták a Bostonban Top16-ig jutott csapatok, így nyolc kiadó hely maradt.

Erre a nyolc helyre pályázik 32 csapat, azaz a négy Minor résztvevői. Minden Minoron 8 csapat vesz részt, melyekből 2-2 jut ki a Majorra. Pénzt már itt is lehet nyerni, a spotok mellett 50,000$-os összdíjazás lesz. Nézzük meg, mely csapatok harcolhatnak mindezért, és kik a legesélyesebbek!

Amerika Minor, július 7 – július 11

A legesélyesebbek: NRG Esports, compLexity Gaming

Aki meglepetést okozhat: Nao Tem Como

Tipp: Ahhoz kisebb csodára lenne szükség, hogy az NRG ne jusson ki, szárnyalásuk egy külön cikket is megérne (tervben is van!). A másik csapatot illetően már vannak kételyeink, de úgy gondoljuk, hogy a compLexity van annyira erős, hogy odaérjen. Stanislaw, és ShahZaM érkeztével még jobbak lettek, ráadásul a coach-ot (Rambo) illetően is van némi fórjuk a többi csapattal szemben. Az NTC egy nagy kérdés számunkra, kíváncsian várjuk, hogy a sokat kritizált kNg-fnx duó mire lesz képes.

CIS Minor, július 10 – július 13

A legesélyesebbek: Aki megkapja a vízumot, de egyébként HellRaisers, AVANGAR

Aki meglepetést okozhat: Team Spirit

Tipp: Ez már kevésbé lefutott, ám a fent megnevezett három csapatot leszámítva nem nagyon tudunk mást elképzelni. Közülük viszont bárki kijuthat, bárki lemaradhat. Ez az egyetlen Minor, ahol van magyar érdekeltség, mégpedig DeadFox révén, aki a 2017-es atlantai Majort követően szerepelhetne ismét nagy-versenyen. Ők is számítanak favoritnak, ám a Spiritet és a kazahokat sem szabad leírni! Az AVANGAR már Bostonban is ott volt, és 2-3-as mérleggel zárt, azaz nem sokon múlt a play-off sem. Az egyik legalacsonyabb átlagéletkorral rendelkező csapat egy éve játszik együtt, és a HLTV ranglistáján is már szépen előrekúsztak, egészen a 23. helyig. Velük mindenképp vigyázni kell, de ne feledkezzünk meg a Spiritesekről sem, akik Bostonról éppen lecsúsztak: a Majorra jutást eldöntő találkozón 1-0-ról kaptak ki a későbbi meglepetés-csapat QBF-től, így most még inkább oda fogják tenni magukat.

Ázsia Minor, július 16 – július 20

A legesélyesebbek: Renegades, TyLoo

Aki meglepetést okozhat: VG.FlashGaming

Tipp: A legegyértelműbb Minor, innen szinte kizárt, hogy ne a fent megnevezett csapatok jussanak ki. A felsoroltakon kívül senki sem képvisel olyan erőt, ami egy Majorhoz elég, de még az esetleges meglepi teamként feltüntetett Vici Gaming is nagyon távol áll a Renegedes, és a TyLoo szintjétől.

Európa Minor, július 19 – július 22

A legesélyesebbek: OpTic, NiP

Aki meglepetést okozhat: Kinguin, ENCE, Red Reserve, LeftOut

Tipp: A papírformát (?) nagy kérdőjelek követik: az kétségtelen, hogy a végére maradnak a legnagyobb izgalmak, ugyanis ebből a nyolc csapatból (kis túlzással) bárki kijuthat a Majorra. Már csak azért is vérfürdőre számítunk, mert öt északi csapat van. Így a hatalmas tét mellett a presztízs, a konkurencia (mind egyéni, mind csapat), és egymás alapos ismerete egyaránt számításba vetendő tényező. A Sproutban, és a 3DMAX-ban kevésbé érezzük az átütőerőt, ők már azzal is elégedettek lehetnek (nyilván nem azok), hogy idáig eljutottak. Rajtuk kívül bármely két csapat odaérhet. Az OpTic, és a Kinguin egyaránt 3-0-val zárta a kvalifikációt, ráadásul összességében is nagyon jó formában vannak (előbbi 5, utóbbi 8 meccse veretlen). A dánok nagyon erős felállással rendelkeznek, a Kinguin pedig sokat erősödött TaZ érkeztével, aki júniusban a meccsek 75%-án pozitív ratinggel zárt. Aztán ott van a NiP, amely az első öt Majoron mindig (!) döntőt játszott (egyszer nyerni is tudtak), ám a legutóbbi három alkalommal egyaránt lemaradtak. A kvalifikáció során 0-1-ből csináltak 3-1-et, ráadásul GeT_RiGhT játékában végig nagyon látszott a győzni akarás, tehát motivációból nincs hiány. Legalábbis ami őt illeti, aztán meglátjuk, hogy a többiek milyen teljesítménnyel rukkolnak elő.

Vagyis míg a CIS, NA és Ázsia Minor előre lefutottnak tűnik, az európain bármi megtörténhet. Bármi IS.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva