Hearthstone

Elemental Hand Mage: ez a pakli lesz a változtatások nagy nyertese


Kibler már hetekkel ezelőtt összerakta a paklit - most érdemes lesz újból elővenni.

Nem egyszer előfordult már a múltban, hogy megváltozott egy-egy lap altípusa a Hearthstone-ban, hamarosan pedig újból hasonlóra fog sor kerülni, a Blizzard ugyanis kedd este bejelentette, hogy öt lapon is módosítani fognak.

Az óriások mostantól elementálok – több lap is változik a következő frissítéssel!

Látszólag apró változásokról van szó, a gyakorlatban azonban mégis lehet komoly jelentőségük – leginkább a Mountain Giant esetében, ahol az elementál altípus teljesen új lehetőségeket nyithat meg.

Hogy ez mennyire igaz, azt jól mutatja, hogy a népszerű streamer és kommentátor, Brian Kibler néhány héttel ezelőtt már összerakott egy Elemental Hand Mage decket, amiben az említett óriás is szerepelt – éppen az elementálok mellett.

Ez a pakli most egy csapásra jelentőset erősödik majd.

Eddig kizárólag azért szerepelt a Mountain Giant Kibler deckjében, mert a Book of Specters és az egyéb lapgenerálások miatt általában elég olcsón ki lehetett tenni. Mostantól azonban teljesen más megvilágításba kerül majd az óriás, hiszen két hatalmas előnye is lesz:

  • Frost Lich Jaina kirakása után ő is Lifestealt kap, ami egy 8-as sebzésű lény esetében egyáltalán nem elhanyagolható szempont.
  • Ki lehet sütni vele azokat az effekteket, melyek elementál kijátszására hivatkoznak.

Íme Kibler paklija, amivel néhány héttel ezelőtt próbálkozott:

Kibler paklija
AAECAf0EBtACiwPCwQLKwQKswgKb0wIM4QeXwQKbwgLrwgLKwwLHxwLIxwKW0wLN6wLO7wK38QLO8gIA

Látható, hogy mindössze 4 spell található a deckben, így a Book of Specters nagyon megbízhatóan működhet – a másik varázslat a Ruby Spellstone, ami a rengeteg elementál miatt általában három spellt fog termelni, így lényegében két olyan spell is van a deckben, ami 2 manáért ad 3 lapot (utóbbi ráadásul elég jól kombózik a Leyline Manipulatorral is). Általában tehát nem okoz problémát a Mountain Giant kirakása – ha nálunk van a Coin és el tudunk sütni egy Book of Specters-t a második körben, akkor már a harmadik körben megérkezhet.

Aki kicsit bővebben is szeretne ismerkedni Kibler Mage paklijával, annak érdemes megnéznie az alábbi videót, melyben nemcsak a használt lapokról beszél, de néhány konkrét meccset is láthattok vele, melyekből lehet okulni. Könnyen lehet persze, hogy kicsit újra kell gondolni a decket, miután életbe lépnek a szóban forgó változások, de kiindulási alapnak több mint tökéletes. Kíváncsian várjuk, hogy mennyire lesz életképes a pakli a Mountain Giant “elementálosítását” követően!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva