Counter Strike

Az Astralis 4 hónap után újra Bo3-at bukott, a FaZe 1 millió dolláros ajándékot szalasztott el


Feje tetejére állt a világ az ESL One: Köln elődöntőiben, ahol mindenki az álomdöntőre várt. De ezúttal kettőből nulla lett a papírforma.

A kölni döntőbe mindenki a világranglista első és második helyezettjét várta volna. Ha összejön, igazi álomdöntő érkezett volna, tele rekordokkal és izgalommal:

  • Az Astralis 2 hónapja nem bukott egyetlen mapot sem, Bo3-as meccset pedig március óta nem veszítettek a dánok.
  • A FaZe eddig 8-ból három Intel Grand Slam tornagyőzelemnél járt. Vagyis ha az ESL One: Köln és a DreamHack Masters közül bármelyiket megnyerik, azonnal 1 millió üti a játékosok markát.

Astralis vs. Na’vi

A Na’Vi viszont már rögtön az első meccsen borította a papírformát. S1mple-ék már az első mapon megborították az Astralis veretlenségi sorozatát, 16:13-ra behúzták a saját választású Overpass-t. Utána Nuke könnyedén a dánoknál landolt, jöhetett a mindent eldöntő decider pálya, a mostanában ismét extra népszerűbb Inferno.

Kiemelhetnénk akár electronic-ot, aki a Bo3 alatt +13-ban végzett, vagy s1mple-t is aki 67 fraget pakolt összesen. De ezúttal nem ők voltak a meccs valódi hősei. Hanem bizony az irányító, Zeus, aki 31:18-as stattal és 1,5-ös ratinggel Inferno legjobbja volt a Na’Vi 16:13-as sikere alatt. És bizony nem exit fragekből jött össze ez a szám, keményen odatette magát a 30 éves családapa:

A Na’Vi ezzel megszakította az Astralis több hónapos veretlenségi rekordjait, és döntőbe lőtte magát a kölni tömeg előtt.

FaZe vs. BIG

A világranglista második helyezettje beugróval ugyan, de esélyesként érkezett a hazai pályán játszó BIG ellen. A Közönség eddig is űzte, hajtotta a német csapatot, akik a G2-n már túljutottak, de az igazi erőpróba csak most várt rájuk. Nem is bírtak a világsztárokból álló FaZe túlerőjével, hosszabbításban ugyan, de bukták az első pályát. Hiába választották ki Dust2-t, a FaZe 19:17-re belopta tőlük.

A második pálya a FaZe által picket Train volt, ahol már nem remegtek annyira a német egerek. Lehetetlen helyzeteket és 2v4 köröket hoztak a taktikusan játszó BIG playerek, a közönség minden egyes körben felrobbantotta az arénát:

Smooya és nex 26-26 killje után végül meglett Train és jöhetett a decider. Senki ne lepődjön meg, itt is Inferno volt a mindent eldöntő pálya. Itt viszont már nem volt fék a BIG-vonaton, a németek CT oldalon kezdve 12:3-as félidővel indítottak, és egy percig nem hagytak kétséget afelől, ki lesz a másik döntős Kölnben.

A közönség őrjöngött, tombolt a német győzelem után. Mióta az ESL One: Köln létezik, még sosem játszott finálét egyik hazai csapat sem.

A Na’Vi ellen most döntőzhetnek a németek, és találgatások helyett nincs más dolgunk mint hátradőlni és élvezni ezt a váratlan finálét.

Eddig is annyi meglepetés történt már, hogy akármit tippelnénk, úgyis a szöges ellentettje történne! Ez a torna ugyanis már biztosan a meglepetések és az esélytelenebbek versenye!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva