Counter Strike

“Aki ilyenekkel vádol, az úgyse ért hozzá.” – Exkluzív DeadFox interjú a Minor előtt


A CIS Minor előtt kifaggattuk a HellRaisers magyar játékosát a csapat vízumproblémáiról, az őt ért kritikákról és a Major esélyekről.

A vízumok úgy láttuk, most időben megérkeztek. Mennyire frusztráló csapaton belül ez az állandó szenvedés a papírokkal? Hiszen ezen elúszott már DreamHack indulástól EPL döntőig sok minden.

DeadFox: A vízumos dolog engem annyira nem érint, csak az a része, hogy tudunk-e menni vagy nem. Viszont a többieket már annál inkább. A managerünk az, aki szenved ezekkel a dolgokkal, és azt tudom, hogy nem annyira boldog amikor szóba jön a vízum ügy. Elég sok meló. De amikor w0xic nem kapott amerikai vízumot, akkor a csapaton belül is kicsit rosszabb volt a hangulat, az övéről nem is beszélve.

A CIS és az ázsiai játékosoknak viszont van egy előnye is, EU Minor helyett pöröghet a CIS Minor. Régóta ott vagy a csapatnál, szerinted ez tudatos terv volt a Major-esélyek növelésére vagy csak így alakult?

DeadFox: Én is meglepődtem mikor kiderült, hogy CIS csapatok közé sorolnak majd minket. Nem volt a tervbe, mindenki azt hitte, hogy az európaiba fogunk kerülni, mivel nincs 3 játékosunk egyik helyről sem.

Sokan vádolnak gyenge teljesítménnyel az utóbbi időben. Te hogy érzed, hány százalékon állsz jelenleg önmagadhoz képest?

DeadFox: Hadd vádoljanak, aki ilyenekkel vádol, az úgyse ért ezekhez a dolgokhoz. De hogy őszinte legyek, most kezdem jobban összekapni magam.

Milyen esélyeket látsz magatok számára a CIS mezőnyben? Azért ott az AVANGAR és a Spirit is mellettetek, de továbbjutni csak ketten fognak.

DeadFox: Jó esélyekkel indulunk, de az ellenfeleket sosem szabad lenézni. Én mindig azt mondom, hogy ha papíron gyengébb ellenféllel játszunk, 2x annyira tegyük oda magunkat, mert van hogy ellankad a figyelem, “nincs annyi focus”.

Ez lehet a második magyar Major-matrica a CS:GO történetében, neked személyesen mit jelent a Major? Kiemelt helye van a képzeletbeli polcon?

DeadFox: A Major az egyik legfontosabb verseny az évben. Mindegyik verseny fontos, de ha közeledik a Major, akkor mindenki jobban összpontosít. Valakinek a matricák miatt Major a Major, sok néző szereti a ládákat kapni, nekünk játékosoknak ez is egy verseny a sok közül. Csak ez egy olyan verseny, amire mindenki le szeretne jutni, jobban mint bármire. A megnyeréséről már nem is beszélve.

A CIS Minor küzdelmei alatt végigkövetjük a HellRaisers menetelését, minden meccset élőben közvetítünk a Gamer.hu Twitch csatornáján!

Az első meccs kedden 12:00-től érkezik, az ébresztőórákat már most érdemes beállítani, nehogy lemaradjatok róla.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva