Counter Strike

Mi az a VGO és egyáltalán mire jó? Minden, amit a CS:GO gambling megmentőjéről tudni kell


Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a VGO kapcsán, hogy senkit ne érjen váratlan meglepetés a jövőben.

Mi az a VGO?

Mikor a Valve behozta a 7 napos csere visszatartási programot, az OPSkins felismerte a bajt. Egy másik külsős oldallal közösen, elkezdtek dolgozni a “VGO” nevű projekten. A VGO jelentés eredete ismeretlen, továbbá azt sem tudjuk, hogy ki is a tulajdonosa és kik állnak mögötte az OPSkinsen kívül.

A VGO skinek valójában csak CS:GO skin koppintások.

A koncepció az, hogy NEM VALÓS, kitalált skineket lehet ládából nyitni. A láda ingyenes, de a kulcs 2.5 dollárba kerül hozzá, ebből a ládából nyithatod a kitalált skineket.

Mint láthatjátok a ládákban rengeteg kés is lapul, szép árakkal, de a bökkenő csak most jön. Ezek a skinek NEM igaziak, hiába nyitod ki a legdrágább itemet a ládából, a skin csak egy kép, semmi több. Nem használható játékban, nem cserélhető Steamen keresztül, így voltaképpen csak arra használhatod, hogy szerencsejátékozz vele, vagy esetleg OPSkinsen keresztül eladd, és a pénzt kivedd a számládra.

Na akkor de miért is létezik a VGO?

Valójában amikor a Valve behozta a 7 napos csere késleltetést, az OPSkins megtelt skinekkel, hiszen mindenki bepánikolt a skinek árának zuhanásától. Így akinek cserélhető lett a skin, az instant eladta / elcserélte, hogy mentse a pénzét. Kicsivel később az OPskins behozta az “ExpressTrade” funkciót, amivel az OPSkins raktáradban lévő skineket átmozgathattad egy “virtuális inventoryba” ahol tudtál emberekkel cserélgetni CS:GO skineket, ezzel teljesen kikerülve a 7 napos Steam cserélési tilalmat.

 

Itt jött képbe ismét a Valve, és egy hivatalos levélben közölte  egyik ügyvédjük az OPSkins-el, hogy az “ExpressTrade” bizony sérti a SSA-t (Steam előfizetői szerződés) szóval azonnali hatállyal szüntessék azt meg! És Június 21-én az összes OPSkins által használt BOT (Steam fiók, ami a skineket tárolta) bannolva lesz, örökre.

A meglepő ezzel csak az, hogy a Valve (az OPSkins állítása szerint) tökéletesen tisztában volt azzal, hogy paypal / bitcoin és más egyéb módokkal adnak el CS:GO és más játékbeli skineket, de ez őket nem érdekelte. Viszont ahogy az ExpressTrade bekerült, hirtelen már szabályba ütköző lett az egész.

Ezen a ponton már mind eltemethettük a CS:GO skinekkel való gamblingezést, aminek a közösség nagyrészt örült is. Ekkor jött képbe a VGO, a CS:GO gambling modern kori megmentője.

Hogyan működik a VGO?

Az OPSkinsen található VGO kulcsokat megveszed 2.5 dollárért, majd egy VGO ládanyitogatós oldalon (VGOUnbox) berakod a kulcsot amit vettél, az OPSkins ExpressTrade funkciójával. A ládát kinyitod, a belőle kapott itemet pedig instant megkapod az OPSkins ExpressTrade felületén. Egyesek szerint ugyanazt a százalékolást használja a VGO mint a CS:GO, szóval a kés esélye 0.04%, ami rettentően kicsi. És akkor még mindig ott tartunk, hogy ez csak egy rohadt kép!

Mint mindent, ami a CS:GO gamblinggel összeköthető, a YouTuberek és streamerek egy kis pénzért ezt is szétpromózzák. Természetesen több-kevesebb hazugsággal megtömve. Egyesek olyan messzire elmennek, hogy minden szép és jót hazudjanak azért, hogy a naiv emberek kulcsokat vegyenek és elpazarolják olyan skinekre, amit a játékban használni sem lehet.

Mit vonhatunk le a VGO-ról?

A VGO ötlet csakis arra jó, hogy legális formában életben tartja a CS:GO gamblinget, ezen kívül semmi másra. A skinek nem használhatóak, a VGO-ról még a rövidítés jelentését sem tudjuk, nem tudjuk kik állnak mögötte az OPSkinsen kívül, és azt sem tudjuk miért csak az OPSkinsen lehet forgalmasítani a skineket.

Vagyis a “Minden, amit a VGO-ról tudni kell” cikk egyelőre még csak a felszínt kapargatja. De már most látszik, hogy egy káros, kizárólag gamblingre használható újdonságot kaptunk, fogalmunk sincs, miért.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva