Counter Strike

Európai mixcsapattal próbálkozik a Zylex, sebi az egyetlen magyar tag


Nemzetközi lineupot villantottak a semmiből, utánajártunk a magyar szervezet átalakulásának.

Nincs még egy napos sem a poszt, ahol az organizáció bejelentette az új, európai CS:GO csapatát:

A posztból tehát kiderül, a magyar lineuptól elköszöntek, de röviddel az oszlás után jön is az újabb ötös. Ráadásul nemzetközi összetételben, ahol a felállás a következő:

  • Ben “Kerbenji” Kernot 
  • Noe “reezz” Fullenwarth  – awp
  • Chris “huHu” Barnes 
  • Andreas “XanTz” Næss 
  • Sebestyén “sebi” András  – irányító
  • Choach :
    Håkon “Timber” Minde

De hogyan jött össze ez a multikulti felállás?

Előzmények

Egykoron a Nice-Gaming-ből igazolt át az egész csapat a Zylex zászlaja alá, egy külföldi LAN lehetősége miatt. Az eredmények azonban nem jöttek, a belső viszony pedig megromlott, így szépen lassan mindenki elhagyta a süllyedő hajót.Sebi megpróbálta ugyan bocóékkal újjáéleszteni a tüzet, ám még az ICL #46 előtt ők is feloszlottak. Ekkor sebit meghívták a fent látható külföldi mixbe, mint IGL, ami kapóra jött a szervezetnek is. Ugyanis ekkor már a Zylex is inkább külföldi együttesben gondolkodott,

mivel a magyar scene jelenleg “eléggé ingerszegény”

hogy a Zylex tulajdonosának szavaival éljek. Így sebi vezetésével a srácok a Zylex szárnyai alá kerültek.

Tervek

Mivel nagyon friss a felállás, komoly gyakorlás és építkezés elé néznek a srácok. XanTz még csak pár napja van velük, ő a legfrissebb szerzemény. Az utóbbi hónapok alapján azt mondanánk, magyar csapatoknál nem érdemes éves terveket szövögetni. Itt azonban más a helyzet, vagy legalább is úgy tűnik. Legfőbb céljuk az ESEA-n való egyre feljebb jutás, illetve a CEVO kupán rájátszásba jutni.

Az itteni playoff meccsek ugyanis már HLTV-n is fent lesznek, plusz ismertséget hozva a friss csapatnak.

Napi 5-6 órát készülnek, és a Zylex tulajdonosa szerint tehetségesek és alázatosak, persze kell egy kis idő amíg összeszoknak. Vagy éppen szétválnak, ki tudja. A regionális kupák nagy része ezzel a felállással nem játszható, így a kvalikon illetve a fent említett kupákban nagyon oda kell tenniük magukat. Szerződésük egyelőre nincs, jelenleg csak hardverekkel és perifériákkal tudják a srácokat támogatni. A háttérben viszont előrehaladott tárgyalások folynak komoly szponzorokkal, így ebből még akár valami jó is kisülhet.

Ezúton is szeretnénk sok sikert kívánni a srácoknak, hátha újabb (részben) magyar sikert láthatunk majd a CS:GO elitben!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva