PUBG

Csodálkozol hogy szarul fut a PUBG? Még random majomfejeket is számol a videókártyád


Egy újabb kellemetlen videó látott napvilágot, amiben elemezték a PUBG hibáit.

Jogosan tehetjük fel sokszor a kérdést, hogy miért fut ilyen szarul a PUBG? Hiába tesszük alá a legdurvább i7 8700K-t és az 1080 Ti kombót, ha még ezt is képes néha megizzasztani. Az utóbbi időben persze igyekeztek a devek, de azért azt mindenki látja, hogy a helyzet még korántsem tökéletes. Most Flashjkee a legújabb videójában pedig újabb érdekességre bukkant, az a kellemetlen, hogy egy random videós rájön azokra a hibákra, amire a játéktesztelőknek kellene, hiszen ez az ő feladatuk, ha egyáltalán vannak ilyenek a cégnél (azért bízunk benne, hogy vannak).

Hot Dropok

A hot dropok (amikor egyből a harcba ugrunk, pl. Hacienda) esetén sajnos sokszor szörnyű a szerver-kliens kommunikáció, ezért egyszerűen nem lehet felvenni az adott fegyvert. Ez az eventek idején még zavaróbb (már ha lehet ilyet mondani), hiszen a szerverek jóval nagyobb terhelést kapnak.

FPS dropok Sanhokon

A videó készítője felfigyelt arra is a legutóbbi “Így készült Sanhok” videóban, hogy a pálya különféle területekből áll össze, így ha ezeken a határokon átsétálunk, akkor egy jókora fps droppal és frame time késéssel jutalmaz a játék. Ha ezen a területen mászkálunk, akkor pedig folyamatosan alacsony fps-t fogunk kapni.

Túl sokat kell számolni

A játékban látott objektumok olyan szinten nincsenek optimalizálva, hogy a fél méterre lévő karakterünknél egy a távolban ejtőernyőző ember miatt sokkal többet kell számolnia a gépünknek. A karakterünk felszerelve nagyjából 25 ezer poligont tartalmaz, egy 100 méterre lévő ember 18 ezret, az ejtőernyő pedig további 20 ezret jelent. A fegyverek is különböző részletességűek, az AKM például 75 ezer poligonból áll, a QBZ pedig már csak 50 ezerből.

Replay

A replay esetén minden létező textúra betöltődik, még olyanok is, aminek semmi keresnivalója nincs a játékban. A zombikat még meg tudjuk érteni, hiszen a Custom szervereken van zombi mód, de majmokat még távolról sem láttunk a játék folyamán. Az biztos, hogy aki ezt a rendszert kitalálta, nem a legjobb programozó volt a csapatban.

Mit tudnánk ezek után mondani? Reméljük a kód újraírása gőzerővel halad előre és sikerül kijavítani az aktuális hibákat. De az biztos, hogy nagyon igyekezniük kell, ugyanis ezek a felsorolt problémák egyre kellemetlenebbek mindenki számára.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva