Hearthstone

Mivel lehet megállítani a Zoo Warlockot? Íme a legjobb ellenpaklik!


Ha unod a sok Zoo decket, akkor ezekkel érdemes próbálkozni.

Nem nagyon láttunk még olyat, hogy három hónappal egy kiegészítő megjelenése után még éles váltásokat produkáljon a Hearthstone meta, nemrég azonban ez történt, az elmúlt egy-két hétben ugyanis óriásit ugrott a Zoo Warlock népszerűségeezt a statisztikák is bizonyítják. Az egyre “mohóbbá” váló kontroll és kombó deckek megnyitották az utat a nagyon agresszív összeállítások előtt, hiszen egyre több pakli dobta az early game megoldásokat. Ezt a lehetőséget használta ki a Zoo Warlock, aminek ráadásul mindig is nagy pozitívuma volt az, hogy nincsenek kiemelkedően rossz matchupjai.

Ez utóbbi persze nem jelenti azt, hogy nem lehet ellenük készülni egy megfelelő deckkel: íme az a 3 pakli, aminek jelenleg a legjobb győzelmi aránya van a Zoo Warlock ellen.

Even Shaman (WR: 59.50%)

Nem könnyű tartani a tempót a Zoo paklikkal, pláne a mostani Happy Ghoul verziókkal, az Even Shaman azonban képes rá. Az olcsóbbított Hero Power és a Primalfin Totem által termelt tokenek kiválóan tudják kontrollálni a boardot egy Flametongue Totem vagy egy Dire Wolf Alpha társaságában, a Murkspark Eel pedig nagyon erős tempo swing play az első körökben. A középjátékhoz közeledve a Corpsetaker és a nagyon hamar olcsóvá váló Sea Giant segítségével lehet leginkább nehézségeket okozni, a későbbiekben pedig már a board clear opciók (Hagatha, Kalimos) is elérhetővé válnak.

Meati Even Shaman paklija
AAECAaoIBiDzwgLCzgL27AKn7gLN9AIMvQHTAf4F2QfwB7EIkcECrMICm8sClugClO8CsPACAA==

Big Spell Mage (WR: 59.18%)

Board clear, board clear, board clear. És ez még csak három volt, pedig a Big Spell Mage-nek jóval több akad belőle: két-két Dragon’s Fury, Blizzard és Flamestrike tudja tisztára pucolni az asztalt, de a Meteor és a Baron Geddon is simán eltüntet több lényt – és akkor az Arcane Artificer “gyógyításáról” még nem is beszéltünk. Ha pedig sikerül eljutni a Frost Lich Jaina fázisig, akkor általában véget is ér a meccs – ennyi takarítás mellett márpedig közel sem lehetetlen.

Hunterace Big Spell Mage paklija
AAECAf0ECNACysMC08UCoM4Cws4Cm9MC8tMCo+sCC02KAckD7AebwgKWxwLV4QLX4QKW5AK+7AK38QIA

Even Warlock (WR: 58.65%)

Warlock ellen Warlock? Nem rossz elgondolás – a számok szerint ráadásul még működik is. Board clearből itt is akad, hiszen a Defile és a Hellfire is kellemetlen pillanatokat tud okozni a Zoo deckeknek. Ráadásul ott vannak a méretes taunt lények is, mint a Hooked Reaver vagy a Sunfury Protectorral felpáncélozott Mountain Giantek és Twilight Drake-ek, amiket szintén nem nagyon kedvelnek az aggro paklik.

Grantz Even Warlock paklija
AAECAf0GCIoH+wfMCPgMws4Cl9MC6uYCzfQCC/IF+wa2B+EHjQjmwgLnywLx0AL90AKI0gLY5QIA

Természetesen a fenti paklik sem biztosítják az autowin feltételeket, hiszen látható, hogy még ezen három deckkel szemben is legalább 40% esélye van a Zoo Warlocknak. Ha azonban olyan összeállítást keresel, ami garantáltan jó az elburjánzott hordák ellen, akkor jelenleg ezekből érdemes válogatni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva