Fortnite

Rasszizmus, lehúzás – Chance The Rapper nekiment a Fortnite-nak


A híres előadó ezúttal nem gondolta át a kijelentését. Holott alapjáraton igaza is lehetett volna.

A híres zenei előadó nem örül annak, ahogyan az Epic Games kezeli a Fortnite táncos emote-jait. Szerinte a kiadónak fizetnie kéne azoknak, akiktől “lenyúlják” a táncot, valamint a mögéjük helyezett zene is eredeti zene kéne, hogy legyen, nem pedig valami jogtiszta hanganyag.

A háromszor Grammy díjas előadó az egyik közösségi média oldalon fejezte ki egyet nem értését az Epic Games stratégiájával kapcsolatban. A rapper azt szeretné, ha a játékban előforduló táncokat, amiket rapper társai “találtak ki”, gyakorlatilag megvenné a kiadó, valamint az előadókhoz tartozó zenével adnák ki, ami további pénzt jelentene a zenészeknek.

 

Jelenleg több olyan mozdulat is van a játékban, ami egy hip-hop előadóhoz, vagy rapperhez tartozik, ilyen például a Shoot, ami BlocBoy JB mozdulatsora, vagy megtalálható a híres Snoop Dogg tánc is a Drop It Like It’s Hot klipből, sőt 2Milly is felbukkan a játékban a Milly Rock című szám klipjében mutatott táncával.

Az előadó problémája pedig az, hogy ezek a személyek nincsenek feltüntetve a játékban, mint “tulajdonosok”.

Chance The Rapper mindezt természetesen a pénzre élezte ki. Az Epic Games nagyon jól él az Item Shop eladásokból, s a rapper úgy érzi ebből nagy részt a táncmozdulatok kitalálóinak kéne csorgatnia a kiadónak.

 

BlocBoy JB, akinek a Shoot tánca Hype néven van jelen a Fortnite világában, természetesen reagált Chance tweetjére és nem meglepő módon egyet is értett vele. Bár ő sokkal egyszerűbben fogalmazott, mint előadótársa, lezavarta annyival, hogy:

“Ahogy mondod, kell az pénz.”

 

Sokan a követők közül is egyetértettek a rapper véleményével, ez pedig abszolút érthető, valahol biztosan van igazság abban, amit mondott a zenész. Ám sikerült egy hatalmas hibát elkövetnie, ami miatt több követő is Chance The Rapper torkának ment. Belekeverte a monológjába a rasszizmust, s külön kiemelte, hogy a “fekete előadókat” kellene kárpótolnia az Epic-nek, ugyanis őket “lopja meg” a kiadó. Többen obszcén módon estek neki emiatt az előadónak, ám volt olyan aki higgadtan, objektíven közelítette meg a dolgot. Ilyen volt például az OpTic Gaming szerződtetett tartalomgyártója, Hitch.

 

Hitch külön kiemelte, kár volt belekeverni a bőrszínt ebbe a témába, ugyanis az Epic Games ilyen téren nem válogat.

Az eset egyre nagyobb média figyelmet kap, így érdekes lehet, hogy az Epic Games hivatalosan mit reagál ez ügyben. Ám mivel ezeket a mozdulatokat sosem védették le az érintett személyek, valószínűleg szó nélkül megússza a kiadó, az ilyen hangoskodó előadók pedig szépen lassan megunják és elcsendesednek.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva