Fortnite

A sport is tanul az esporttól – Fortnite gólöröm a foci VB döntőjén


Vége a futballvilág legnagyobb eseményének. Ám a VB döntőben ezúttal a Fortnite is szerepet kapott.

A francia futball játékos, Antoine Griezmann folytatta a mostanában tendenciává vált gólöröm sorozatát, a Fortnite-ból jól ismert “Take the L” tánccal ünnepelte gólját a futball világbajnokság döntőjében.

Griezmann oroszlánrészt vállalt a francia gárda első találatából is, ám abban a kavalkádban senki sem volt igazán biztos abban, hogy ki szerezte a találatot, így a tánc is elmaradt. Viszont a második gólnál már nem volt kérdés. a francia válogatott tizenegyesből lett eredményes, s a szögletzászlóhoz kirohanva, a horvát szurkolók előtt belekezdett 2018 legdivatosabb játékának egyik táncába.

 

Franciaország végül győzedelmeskedett, s Horvátországot két vállra fektetve, egy 4-2-es végeredménnyel a magasba emelhették a futballvilág legnívósabb trófeáját, a világbajnokoknak járó “serleget”.

Antoine Griezmann egyébként nem tegnap kezdte mindezt, már klubjában, az Atletico Madridban is többször utalt gólörömeivel arra, hogy nagy szerelmese az Epic Games lövöldéjénék. Sőt, már a világbajnokságon is láthattuk egyszer tőle a harmadik szezon Battle Pass-ében megtalálható Emote-ot, Argentínának lőtt találata után szintén a “Take the L”-t ropta.

 

Mind a futball, mind pedig a Fortnite az “uralma alá vonta” valamilyen szinten a világot, így egyáltalán nem váratlan, hogy a két közösség találkozik néha.

Ott van például Anglia nemzeti válogatottja. Harry Kane, az idei világbajnokság aranycipős játékosa például szabadidejében Fortnite-tal ütötte el az időt. Sajnos a fiatal csapatkapitány ezúttal csak az Xbox-át viheti haza, ugyanis a bronzmeccsen is elhasaltak Belgium ellen.

“Bármennyire is hülyén hangzik, Fortnite-tal ütjük el az időt, ami meglehetősen jól működik a csapatnak. Valószínűleg most játszunk a játékkal a legtöbbet, mert a meccsek között csak erre kell koncentrálnunk, nincsenek gyerekek, magánélet, furcsa világ is lesz otthon a torna után.”

Egyébként ez már nem az első eset, amikor Harry Kane felbukkan a Fortnite közösségben. Korábban két csapattársával, Dele Alival és Kieran Trippierrel például már streameltek együtt Ninjával is, egy négyes csapatot alkotva estek neki a “kihívóknak”.

A határ a csillagos ég, szokták mondani, a Fornite pedig pillanatok alatt beküzdötte magát a világ legnagyobb sportjának világába. Kérdés, hogy vajon van még ezen túl is? Erre viszont már csak a jövőben kaphatunk választ. Egy biztos, nagyon komoly sebességgel robog előre az Epic Games és aranybányája.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva