Counter Strike

Skill helyett az olcsó ár döntött: Golden és STYKO érkezett stewie és tarik helyére


Erősítésnek nem mernénk nevezni a dolgot, de a szerepek legalább helyükre kerülnek végre a csapaton belül.

Amikor 2018 januárjában Majort nyert a csapat, egyből felértékelődtek az addig is jónak számító Cloud9 játékosok. A jókból hirtelen szupersztárok lettek, ami az átigazolási piacon is vonzóvá tette őket.

A brazil MIBR előbb stewie-ra, majd később tarikra is lecsapott.

A Cloud9 ezzel fél év alatt elveszítette két komoly vezéregyéniségét is. Tarik a pályán volt igazi vezető, IGL-ként Major-győzelemig vezette az ötöst. Ellenállhatatlan terror köreikre nem volt ellenszere a többi csapatnak, a gyors körök mellé 4 agresszív, entry típusú játékos is rendelkezésre állt. Stewie emellett inkább a pályán kívül volt hangadó, folyamatosan tüzelte társait és csinálta a hangulatot.

Távozásukkal két agresszív, AWP-zni és rifle-lel lőni egyaránt képes tehetséget vesztett a Cloud9, akiket ők is tudták, extrém nehéz lesz pótolni. A választás végül két csapat nélküli, nemrég kiforgatott játékosra esett.

A választás hátterében 3 alapvető mozgatórugó figyelhető meg:

  • Golden és STYKO csapat nélkül vesztegetik idejüket, szóval már az ELEAGUE-en bevethetik őket. Nem kell várni az átigazolásukra, és mivel nemrég maradtak csapat nélkül, érvényes vízumuk is van még.
  • Nem csak gyorsan, de olcsón is meg lehetett szerezni őket. Mivel a csapatuk már betöltötte a helyükön keletkezett űrt, ezek a játékosok jelenleg padoznak. Egy-egy versenyre pedig simán elengedik őket beugrónak, hátha akkorát villantanak, hogy valaki ki akarja majd vásárolni őket ennek hatására.
  • A harmadik a szerepek rendbe tétele a csapatok belül, ami hiába lettek Major győztesek, elég kaotikus volt. Tulajdonképpen volt Skadoodle mint main AWP, RUSH mint support, és mellette 3 agresszív entry. Nyitó pozícióban most egyedül maradt autimatic, és a csapat kapott még egy supportot STYKO, és egy klasszikus IGL-t Golden személyében.

Azt nem állítanánk, hogy minőségi cserét hajtott végbe a Cloud9, hiszen erősségben ez kétségtelenül visszalépést jelent. Az ELEAGUE persze lehet csak egyszeri alkalom lesz ezzel a lineuppal, és a Majorra már más ötössel terveznek indulni. Jó kérdés, hogy kit sikerül július végéig leigazolni, ameddig le kell adniuk a hivatalos névsort?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva