Gaming

Megszűnt a Battle Chest – 14 év után rendszert váltott a World of Warcraft


Derült égből változás, egyik pillanatról a másikra a Blizzard megszüntette a Battle Chestet.

A lényeget nem nehéz kitalálni: mostantól nem kell megvásárolnunk a World of Warcraft korábbi kiadásait ahhoz, hogy játszhassunk vele. Az újítás révén az egész játék elérhető egy előfizetés áráért, egészen a Legion kiegészítőig.

Eddig a rendszer úgy működött, hogy a Blizzard fenntartott egy Battle Chestet, amibe mindig belekerültek a korábbi kiegészítők, ha egy új jelent meg. A Battle Chest megvásárlásával tehát egy lépésre tudtunk kerülni a WoW legfrissebb kiadásától. S miután beszereztük azt is, már csak a havi előfizetés maradt, hogy belevágjunk saját kalandunkba.

Ez a procedúra mostantól egy lépéssel könnyebb lesz, ugyanis a Battle Chest rendszer megszűnt. A havi 15 dolláros előfizetéshez (körülbelül 4000 forint) megkapunk minden korábbi tartalmat, ami alapvetően a Battle Chest része lenne. Egyszerűbb és gyorsabb is az egész!

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a legújabb kiegészítőt ne kellene megvennünk. Sajnos azok maradnak teljes árúak, így a Battle for Azeroth is 50 dolláros áron (kb. 14 000 forint) kerül majd augusztusban piacra.

De akik most kezdik a játékot, így is tudnak rajta spórolni.

Elérhető lesz ugyanis egy 60 dolláros csomag (kb. 16 500 forint), a “Complete Edition”, ami a teljes WoW élményt fogja tartalmazni, 30 napos előfizetéssel.

Az új rendszert a Blizzard a mai nappal vezette be, bárminemű előrejelzés, vagy bejelentés nélkül. Az egyetlen jel, ami a változásra utalt, az a Battle.neten található új opciók voltak. A rendszer változásaival együtt egyébként megérkezett a Battle for Azeroth előkészítő frissítése is, ami mától elérhető.

Hosszútávon mindez a kezdőknek segít, az olcsóbb start sosem ártott még senkinek. A veteránok pedig készülhetnek, ugyanis nincs már egy hónap a World of Warcraft legújabb kiegészítőjének megjelenéséig, a Battle for Azeroth ugyanis augusztus 14-től lesz elérhető mindenki számára.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva