Counter Strike

A PUBG továbbra is zuhanórepülésben, de a CS:GO és a R6S nem panaszkodhat


Beütött a nyár, ez nem minden játéknak kedvezett.

Az utóbbi időben a helyzet változatlan, egyedül a CS:GO fronton történt némi változás, a PUBG számai egyre csak csökkennek, míg a R6S stagnál.

Counter-Strike: Global Offensive

A CS:GO statisztikái | Forrás: Steamcharts

A CS:GO-nak jót tett a Summer Sale, bár korábban egyre csak csökkent a játékosbázis, ez a csökkenés júniusban véget ért és többen játszottak a játékkal. Bár nem túl nagy növekedésről beszélünk, a 4-7 ezres növekedés az átlagos játékosszámban egész kellemes eredmény, ez részben a Panorama UI-nak is köszönhető, a jövőben további növekedés várható, főleg ha megjön a végleges verziója a Panorama UI-nak, e mellé pedig ha új láda is érkezik, az csak a cseresznye lenne a tejszínhab tetején.

PUBG

A PUBG statisztikái | Forrás: Steamcharts

Úgy tűnik, hogy a battle royale-láz egyre inkább kezd lecsengeni. A PUBG-vel egyre kevesebben játszanak. Gyakorlatilag a januári adatokhoz képest már a játékosbázis felét elveszítette a cég, az átlagos játékosszám az utóbbi időben a 720 ezer környékén mozog, de az utóbbi 30 napban 10%-ot esett ez az érték is, azaz közel 82 ezer játékos döntött úgy, hogy nem indítja el egyáltalán a PUBG-t. Az egyidejűleg játszók száma még mindig rendkívül magas, azért azt egyetlen másik játék sem mondhatja, hogy 1,6 milliós bázissal rendelkezik, de ekkora mértékű játékosvesztést sem könyvelhet  el egyetlen másik cég sem. A Pass úgy tűnik nem igazán vált be, valami mással kell próbálkoznia a PUBG Corp-nak.

Rainbow Six Siege

A R6S statisztikái | Forrás: Steamcharts

A Rainbow Six Siege-re nem igazán hatott a battle royale-láz, bár áprilisban volt egy nagyobb esés a játékosbázis tekintetében, de azóta szépen tartják a 64 ezer körüli átlagos játékost, egyidejűleg pedig 140 ezren szoktak maximum játszani.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva