Fortnite

Egy PS4 játékos pofátlanul csalta le a Skirmish-t


Egy PS4 játékos pofátlanul nyerte meg a tegnapi versenyt.

Korábban írtunk róla, hogy a Summer Skirmish elég furcsa keretek között fog lejátszódni, az Epic-nek sajnos nem sikerült összeheggeszteni a custom szervereit, így gyakorlatilag minden játékos indít 10 meccset és az ott elért eredményeket beküldik az Epic-nek, amire pontot kapnak. Ez eleve elég érdekesen hangzik, ráadásul emellé az összdíjazás 140 millió forint. Egy ekkora nyeremény miatt nyilván a nyomás is jóval nagyobb, ezért nem csoda, hogy a nagyobb, ügyesebb streamereknek (pl.: Myths, HighDistortions) sem ment úgy, ahogy általában szokott.

Ekkor jött iDropz_bodies a PS4 játékos, akinek korábban 4-5-ös K/D-ja volt, de a verseny alkalmából annyira összeszedte magát, hogy 45-ös K/D-t sikerült összehoznia.  Nyilván ez már önmagában is furcsa, egyszerűen nem tudták megölni a srácot, és minden meccsen nagyjából 20 embert likvidált.

Így természetesen mindenkit maga mögé utasított, az igencsak népszerű Ninja például csak a 14. lett a tabella szerint.

Oké, de hogy lehet ez?

Mivel sima publik meccsen nyomták le a versenyt, így bármilyen haverját felhívhatta, egyszerre indítva pedig simán lemészárolhatta őket, ami már rögtön jó pár ingyen killnek számít, hiszen míg a többi streamer megküzdött az egész szerverrel, addig iDropz_bodies már a kezdetkor megölt minimum 10 embert.

Oké, de ott a stream

Az Epic csupán kérte, azaz ajánlotta, hogy streameljenek a játékosok, de kötelezővé nem tették. iDropz_bodies twitch fiókját pedig letiltotta a twitch, mivel becsúszott az “n betűs szó”, ilyenkor pedig a vállalat nem kímél senkit. Ettől persze nyugodtan csinálhatott volna másik fiókot, de ehelyett inkább csak letolta a 10 meccset, így nincs semmilyen bizonyíték az esetekről. Egyébként a korábbi klipek alapján egy teljesen átlagos játékosról van szó, aki nem igazán kiemelkedő, legalábbis a tudását illetően.

Természetesen a streamerek is rácsodálkoztak a történetre.

Ninja például eléggé felidegesítette magát, hogy egy kontrollerrel játszó srác így megszégyenít mindenkit, ez gyakorlatilag lehetetlen, mint mondta.

Most pedig az Epic-en a sor, reméljük kivizsgálják az ügyet vagy legalább kötelezővé teszik a streamelést, ez ugyanis így jelenleg eléggé kaotikus.

Magyar játékos is indul a szombati többmilliós Fortnite versenyen

Update: Az Epic kivizsgálta az esetet

A vizsgálat során megállapította a cég, hogy mind a 129 áldozat különböző játékos volt, a meccseket pedig a konzol miatt nem streamelte a játékos, ugyanis nem lehet PS4-en 2 perces delay-t  beállítani. Szimplán csak élete formájában volt a játékos. Mellesleg egér+billentyűzet kombóval játszott, amire bár mindenkinek lehetősége van a konzolon, nem igazán jellemező a Fortnite játékosok körében, hogy a joystickjukat lecserélnék.

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva