Gaming

Ma már tényleg semmit sem szabad: Twitterét hirdette meccsen, rasszizmusért bannolta a rendszer


Jól működik a rendszer, túl jól.

Múlt héten már írtunk arról, hogy alaposan felturbózta a Ubisoft a toxikus viselkedés ellen beépített ban rendszert.

Jól válogassuk meg szavainkat, másodpercek alatt kitilt az új rendszer toxikus viselkedésért!

A rendszer kitilt többek között az olyan rasszista szavakért, mint a “nigger”, “nigga” “nibba” és társai – nos ez utóbbival van a gond.

Egyrészt túlzottan széles körben ismeri fel azokat a szavakat, amiket azért szoktunk használni (már aki…), hogy megsértsük a másikat, de ne tiltson ki a rendszer.

Msárészt ez még nagyjából rendben is lenne, de olyankor sem disztingvál a rendszer, amikor szimplán a saját Twitterünket vagy egyéb platformunkat hirdetjük.

A következő klipen szereplő játékos ezért kapott tiltást.

Dude gets banned for shouting out his twitter… lmao from Rainbow6

@kedeemthebignibba a fiókjának a neve, amiben ugyan ott a nibba szó, de ha ő saját magát így hívja, az szíve joga, nem kéne emiatt büntetni.

Felmerül az emberben a kérdés, hogy vajon miért nem csillagozza ki a rendszer ezeket a szavakat – vagy legalább lehetne kezdetben elnézőbb, hogy az ilyen totális félreértésekből adódó szituációkat elkerülje.

Érdemes ezeket a fejünkbe vésni, és kerülni bárminemű szitkozódást, de azért rendesen átestünk a ló túloldalára, lassan vigyázzállásban kell végigjátszani egy kört. Félreértés ne essék, örülünk, hogy tesz a Ubisoft a toxikus viselkedés ellen, de egy kicsit finomítani kellene a dolgokon.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva