Fortnite

Nézőcsúcs, 4 győzelem és tisztes helytállás – Véget ért a Summer Skirmish a magyar fiúknak


Végre szurkolhattunk magyar versenyzőnek is egy hivatalos Fortnite kupán. Hatalmas volt a hangulat!

Véget ért az első olyan hivatalos Fortnite Summer Skirmish versenynap, amin két magyar játékosnak is szurkolhattunk!

A versenysorozat második hetében a killek kaptak főszerepet, minden egyes gyilkosság 1 pontot jelentett, a győzelmek pedig ötöt. Ha esetleg összejött egy 20 killes kör, az további 10 pontot jelentett és egyből 10 000$ bónuszt. Minden versenyző 10 mérkőzést játszott “hazai pályán” (saját szerver, otthoni környezet), s akinek a legtöbb pontja lett a kijelölt meccsek végén, az nyert.

Bármennyire is félelmetes, nem egy olyan meccset lehetett látni, ahol az indulók meglőtték a 20 pluszt. Az Epic Games-nek rendesen tejelnie kell majd, sokan összehordtak maguknak egy 10 000$-os bónuszt.

A szombati versenynapot szintén egy konzoljátékos nyerte, Kamo LRF 174 ponttal zárta a fordulót, bár azt ki kell, hogy emeljük, az ő esete nem annyira kérdéses, mint egy nappal korábban iDropz-é volt.

A végeredmény – Epic Games

Összességében azoknak, akik nem értenek egyet a konzol/PC egyenrangúságban, nem a játékosokban, hanem a rendszerben kell keresniük a hibát. A mostani versenykiírás egyáltalán nem korlátozza, hogy a konzolosok csak és kizárólag kontrollerrel játszhatnak csak, így azok nyugodt szívvel használhatnak egeret és billentyűzetet, majd szabályosan bedarálhatják ellenfeleiket, akik kontrolleren próbálkoznak.

Az eredeti koncepció az lett volna, hogy az indulók egy Epic Games által biztosított privát szerveren csapnak össze, ám a Summer Skirmish első hete meglehetősen kaotikusra sikerült emiatt. A kijelölt szerver nem bírta el a játékosokat és a közvetítéseket egyszerre, így még idő előtt le kellett lőni a versenynapot. Ezt kompenzálván második hetet a publikus szerverekre tolták, így igazán sosem fog kiderülni, hogy az indulók közül ki a tényleges Solo király, elvégre sokan találkozhattak abszolút kezdőkkel is a verseny során, egymással pedig szinte soha.

Kriszh Advice-t volt, hogy közel 13 000 ember nézte élőben!

Ha valamire jó volt ez a Summer Skirmish, az az, hogy kiderült, a magyaroknak van igénye a minőségi Fortnite versenyekre! Legfőképpen akkor, ha magyar érdekeltség is van. Kriszh Advice karrierje során először indult versenyen, így nem volt kicsi a stresszfaktor, ezt maga a streamer is többszörösen beismerte az első játék startja előtt.

A végeredményen pedig abszolút meglátszik a kemény munka, ahogy az is, hogy ez volt a legelső ilyen megmérettetése. Több győzelem, valamint 10 ponton felüli forduló található Kriszh neve mellett, ami azt jelzi, hogy hatalmas potenciál van a magyar fiúban. Viszont sajnos egy-egy 0 pontos kör is becsúszott, ami miatt nem tudta tartani magát az élmezőnnyel, ezt abszolút a versenyrutin hiányának számlájára lehet írni, szinte biztos, hogy ha a mai nap is lenne Summer Skirmish forduló, azok a körök nem nulla ponttal zárulnának.

Érdekesség, hogy ha Kriszh nézői kivándoroltak volna egy NB1-es mérkőzésre (futball), akkor a 2017/2018-as szezonban a harmadik legnézettebb NB1 fordulót tudták volna összehozni az MLSZ-nek.

Így tehát mondhatjuk, hogy a tegnapi teljesítményéért Kriszh nyugodtan kaphatott volna egy stadiont, többen nézték volna, mint a legnagyobb magyar futballcsapatokat.

Gratulálunk Rubennek is!

Ruben az első 2 meccs után szétesett teljesen, és csak a killekre próbált ráfeküdni a pontok helyett. Megpróbálta a 20 killes kísérletet a 10 000$-os jackpotért, ám az áttörés egyszer sem érkezett meg, így sajnos ez a menet most nem lett acélos a magyar fiútól. Gond egy szál se, hosszú ez a versenyszéria, elméletben még mindkét játékos bizonyíthat a jövőben, persze ehhez az Epic Games-nek is ki kell küldenie a meghívókat…!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva