Gaming

Mégsem kell új alaplapot venni az Intel 9. generációjához egyes források szerint


Az Intel új generációja már csak egy karnyújtásnyira van.

Ha minden igaz, akkor csupán pár hét van hátra az Intel új generációjának a startjáig, viszont gyakorlatilag már minden létező újdonság kiszivárgott. Az Intel bakijával kezdődött, amikor is véletlenül kikerültek az oldalra az i5-ök pontos specifikációi, amit egyébként a kínai fórumon egy Coolaler nevű felhasználó is megírt és az összes jóslata bejött idáig, most pedig egy újabb jó hírrel lepett meg bennünket a szivárogtató. Az információi alapján ugyanis a jelenlegi Z370-es lapok egy BIOS frissítéssel kezelni fogják az új 8 magos i7/i9-eket.

Azt már korábban tudhattuk, hogy a 6 magos verziók esetén nem kell új lapot vásárolnunk, mivel több gyártó frissített BIOS-ában felfedezték az új generáció egyes darabjait a támogatott processzorok listáján. Azt viszont nem lehetett tudni, hogy a 8 magos verziók is kompatibilisek lesznek-e a korábbi lapokkal.

Az új processzorok kiszivárogott specifikációt pedig itt találjátok:

Forrás: wccftech

Ha minden igaz, akkor az i7 és az i9 is 8-8 maggal fog rendelkezni, de csak az utóbbiban aktiválták a HyperThreadinget, így az i7 8 maggal, 8 szállal fog rendelkezni, az i9 pedig 8 maggal és 16 szállal. Ezért cserébe pedig 100 dollárt kér el a gyártó, így az i7-9700K felltehetőleg 350 dollárba, az i9-9900K pedig 450 dollárba fog kerülni. Ami meglepő, hogy mindkét típus 95W-os TDP kerettel rendelkezik alapjáraton, szóval remélhetőleg nem lesz olyan dolgunk, ha kellőképp le szeretnénk hűteni az új egyedeket.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva