Gaming

Megéri főállású streamer karrierbe vágni Magyarországon?


Kiderültek a ponthatárok, érdemes inkább a streaminget választani?

A streamelés, mint karrierlehetőség egy igazi 21. századi újdonság, az idősebb generáció bizonyos képviselői fel sem tudják fogni, hogy mi is ez az egész streamelés és hogy hogyan is lehet pénzt keresni belőle. Külföldön már egyáltalán nem néznek nagyobbat az emberek, ha valaki elárulja, hogy streameléssel keresi a kenyerét, de ez nálunk egy kissé másképp van. Míg egy angol nyelven kommunikáló streamer sokkal nagyobb célközönséggel bír, addig a magyar nyelv jócskán behatárolják a nézőközönséget. Továbbá a magyarok általában kevesebbszer iratkoznak fel a kedvenceikre, de a magyar átlagkeresetek mellett ezen sajnos nem igazán kell csodálkozni.

Zsozéatya Húsvéti Versmondó

Nézőket kell szereznünk

Az első lépés a legnehezebb, szükségünk van jó pár nézőre ahhoz, hogy egyáltalán partnerek lehessünk, ezzel pedig fel tudjanak iratkozni ránk. Ehhez pedig nem elég elindítani az adást, érdemes hirdetni magunkat a különféle csatornákon, ezért persze fizetni is lehet, csak kérdés, hogy megéri-e. Azért, hogy a nézők szívesen menjenek fel a csatornánkra valamivel többet kell adni, mint az átlag. Ez lehet csupán annyi, hogy sokkal jobban nyomjuk, mint az átlagos játékosok (pl. shroud, Konti, FoDa) vagy az izgalmas személyiség miatt is követhetnek (pl. Zsozéatya) , lehetünk profik és maximálisan felkészültek egy-egy adott területen (pl. TheVR, RocketJumpNinja) vagy kitalálhatunk magunknak egy egyedi karaktert, ami felettébb szórakoztató a közönség számára (pl. Dr. DisRespect, Zsozéatya), illetve ezek mindenféle kombinációja természetesen, persze van aki inkább eldobja mindezt és a külső adottságaival szeretne érvényesülni, mindenféle hozzáadott tartalom nélkül.  Válasszuk bármelyiket is, ha ügyesek vagyunk, akkor jönni fognak a nézők.

TheVR PUBG Duo Cup Aftermovie

Na de milyen a fizu?

Túl sok jóra nem kell számítani, főleg az elején. Alapból egy feliratkozás 5 $-ba kerül, de streamerként csak a felét kapjuk meg. Kontinak például 380, KriszhAdvice-nak pedig 1360 feliratkozója van. Emellé természetesen még a kapott donate-ek társulnak, továbbá egyre elterjedőbb a partneri támogatás, hazánkban főleg az Asus támogatja a streamereket. Vannak egyébként versenyek streamereknek, ahol igencsak magas a díjazás, ha pedig ügyesek vagyunk, akkor simán begyűjthetünk akár több ezer dollárt is. A jövedelemből pedig természetesen adózni is kell a hatályos magyar jogszabályok szerint.

FoDa és Konti

Megéri most belevágni?

Akkor ha van egy fix jövedelmünk vagy esetleg iskola mellett csináljuk, akkor “miért ne?” alapon nyugodtan belevághat bárki, viszont ha főállású streamerré szeretnénk válni, az már korántsem olyan könnyű. Érdemes először csak szabadidőnkben kezdeni, ha pedig úgy látjuk, hogy van értelme folytatni, vannak feliratkozók, pörög a chat, akkor már megfontolhatjuk, hogy főállásban folytassuk. Láthatunk azért jó pár példát rá, hogy bizony van akinek összejött hazánkban, példának ott vannak a TheVR-os srácok, akik kőkeményen csinálták és az elsők között voltak, akik meg tudtak élni abból, amit először csak a hobbijukként csináltak.

Megkérdeztük FoDát is, hogy szerinte megéri-e belevágni most főállásban:

Nulláról szerintem semmiképp sem, de ha rám vonatkozik, akkor azért én elvagyok.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva