League of Legends

Csak egy poén volt a LoL MMO ötlete – Viszont bőven lenne értelme a megvalósításának!


Tryndamere beetette a közösséget, ám a visszajelzések alapján bőven gondolkodhatnának a megvalósításon.

Az egyik legnagyobb meme, amit a Riot Games-ről időről időre előkapar a közösség, az a cég nevében lévő “s” betű. Ez a betű az angol nyelvben a többesszám jele, ám a Riot eddig még csak egyetlen játékot készített, ez pedig a League of Legends. Többször lehetett hallani arról, hogy a kiadó új játékokat kíván piacra dobni, ám hivatalos bejelentés még sosem történt. Legutóbb az egyik alapító, Marc Merrill trollkodta szét a közösséget, Twitter fiókján megkérdezte a League of Legends játékosokat, hogy ugyan mit szólnának egy LoL tematikájú MMO-hoz. A visszajelzések pedig egytől egyig pozitívak voltak.

Maradjunk két lábbal a földön, szinte biztos, hogy labdába se tudna rúgni a World of Warcraft mellett egy League MMO, ám ha Riot Games rendesen végiggondolja, ez alapvetően nem is cél. Hiszen van egy stabil játékosbázisa a League of Legends-nek, ezeket a játékosokat pedig egy minőségi MMO-val simán rá lehetne venni arra, hogy azzal is játszadozzanak, ha adatik egy kis szabadidő.

Hiszen ha valami, akkor anyag bőven van a League of Legends világában, amit bőven át lehetne emelni egy MMO környezetbe. Főleg mostanában, amikor a Riot Games teljes gőzre kapcsolt a háttértörténetek terén, sorjában érkeznek az új sztorik, képregények, kisfilmek, melyek folyamatosan színesítik Runeterra világát.

Persze mindez nem lenne rizikómentes, lehetséges, hogy ezzel az MMO javára ugyan, de játékosokat veszítene az eredeti MOBA, viszont egy teljesen új játékkategóriával teljesen új felhasználók is érkezhetnek. Az egyes példa lényegében cégen belüli mozgást, míg a kettes nettó játékosbázis bővülést jelentene.

Sőt, oda-vissza pozitív tudna lenni a szimbiózis, hiszen a League of Legends bárki bármit mond nem egy egyszerű játék. Meglehetősen nehéz az összes karaktert elfogadható szinten játszani, nulláról megtanulni a játékmechanikát, arról nem is beszélve, hogy nem éppen a legbarátságosabb a közösség, sőt még a mérkőzések sem a legrövidebb kategóriát erősítik.

Egy MMO-t viszont abszolút nem nehéz elkezdeni, szépen lassan a játékosok elkezdenek kötődni a világhoz és a karakterekhez, s mikor már jobban megismerik Runeterra világának nagyobb neveit, akár játékot váltva a League of Legends világában le is játszhatják a nagyobb eseményeket.

Egészen biztos, hogy Marc Merrill csak viccelődött az ötlettel, ám lehetséges, hogy a komoly médiafigyelem és a temérdek pozitív visszajelzés beindítja a folyamatot és a jövőben akár még meg is valósulhat a közösség álma.

De komolyan, ki ne szeretne magának egy saját Yordle karaktert?!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva