Overwatch

Esport közvetítés: Overwatch League döntő a magyar tévében


A Spíler TV újabb élő közvetítéssel kedveskedik a hazai videojáték rajongóknak, július 28-án és 29-én az Overwatch League nagydöntővel térnek vissza.

A gaming piac ma már több milliárd embert érintő iparág, mely bevételek tekintetében már a filmipar statisztikáit ostromolja. A milliárdos üzletek és a gamer világ csúcsán ülnek az esportolók. Profi játékosok, akik versenyszerű körülmények között foglalkoznak a gaminggel. Az online csapatjátékok ma már szinte mind többmilliós játékosbázissal futnak. De az Overwatch még a világ legnépszerűbb játékai közül is kiemelkedik.

Két évvel a megjelenés után már 40 millió játékost regisztráltak világszerte, számos “Év Játéka-díj” és megannyi közönségszavazás győztese.

A hallatlan népszerűség hatására a játék kiadója felépítette az első franchise-alapú esport bajnokságot, az amerikai Major ligák mintájára. Az Overwatch League első szezonja 2018 januárjában 12 csapattal és 3,5 millió dolláros összdíjazással indult. A verseny döntőjét július 28-án és 29-én játsszák New Yorkban, melyről a Spíler TV élő közvetítést biztosít a Gamer.hu szakmai segítsége mellett.

A Spíler TV elsőként hozta el Magyarországra az egyre nagyobb tömegeket vonzó esport közvetítéseket, 2016-ban az ELEAGUE Counter-Strike döntője nyitotta a sort. A következő lépés a világ legnagyobb érdeklődéssel figyelt döntője, az Overwatch League fináléja, melynek minden mérkőzését élőben követhetünk. A párharc két nyert mérkőzésig tart, az első meccset magyar idő szerint július 28-án hajnal 1-től játsszák.

A második mérkőzés július 28-án este 10-kor indul, és amennyiben szükséges, a harmadik meccs rögtön utána, vasárnap hajnalban zajlik majd. A közvetítést a hazai esport élet kiváló kommentátorai, Aranyi “Westen” Tamás és Retkes “sPrAY” Patrik viszik képernyőre, akik 2016-os megjelenése óta követik a játékot. Segítségükkel a közvetítés azok számára is élvezetes kikapcsolódást és izgalmas meccseket jelent majd, akik még csak most ismerkednek az esport világával.

A további hangulatról a 15 000 férőhelyes, telt házas Barclays Center rajongói; az élményről pedig a Philadelphia Fusion és a London Spitfire játékosai gondoskodnak majd.

Július 28. szombat, 00:45 és 21:45: Overwatch League döntő élőben a Spíler TV-n.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva