Gaming

Kétszer annyi ban, elvett szezon rank és jutalmak – Ubisoft helyzetjelentés érkezett csalás fronton


Újabb helyzetjelentés jött a Ubisoft háza tájáról.

Korábban már megosztotta első lépéseit a nagyérdeművel a Ubisoft, most úgy érezték fontosnak, hogy a további terveikről is beszámolnak.

Ban hullám, matchmaking fejlesztés és hotfix: a Ubisoft komolyan gondolja a csalók kiirtását!

Hétfőn sikerült egy olyan hibát kijavítani a rendszerben, melyet rengeteg csaló kihasznált, így jelentősen csökkentette a fejlesztő csapat a számukat. Betettek egy olyan funckiót is, amivel a csalókat megakadályozzák abban, hogy a Defusert bárhova elhelyezhessék a pályákon.

Ezen a héten nagyjából 1300 játékost bannoltak, akiket csalók boostoltak (szerk: érdekes, hogy korábban 600-ról volt szó, úgy látszik beindult a második hullám). 15 napos tiltást kaptak, melyet sokan nem éreztek elég keménynek.

Kapcsolódó kép
forrás: gamelove.com

Nem csak erről van szó: ezek a játékosok a 2. szezonban szerzett jutalmakat és rankot elveszítik (legkésőbb a következő szezon kezdetéig). Úgy tűnik, hogy ilyen téren is bekeményítettek – két napja még ennél kevesebbről volt szó.

Mindössze 15 napos tiltással startolt el az első ban hullám, a Ubisoft elárulta, hogy miért ilyen vajszívűek

Szeretnék hangsúlyozni, hogy a boostolt játékosok szankcionálása nem megoldás a helyzetre, csupán egy kicsit a kedélyeket szeretnék csillapítani, míg az igazi megoldást kitalálják, ami az MMR nyerés/vesztés helyreállítása lenne (azok számára, akik egy meccsben voltak egy csalóval). Jól haladnak a dolgok ilyen téren, már csak az utolsó simításokat végezzük.

Folynak a munkálatok a két faktoros autentikáció terén, melyet rankedbe tesznek be. Tervük szerint valamikor a 3. szezon során teszik be ezt a funkciót, de nem a kezdetekor.

Egyelőre ennyi információval szolgált a Ubisoft, hangsúlyozták, hogy igyekeznek minden fontos (akár apróbb) részletről beszámolni, melyre szükség is van ahhoz, hogy a játékosok továbbra is kitartsanak az R6 mellett.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva