Counter Strike

Mostantól külön üzenetet küld a Steam, ha a reportunk alapján elkapnak egy scammert


A tárgyakkal való lehúzások mindennapos problémát jelentenek a CS:GO játékosok számára, jó látni, hogy a Steam dolgozik a háttérben.

A scammelés ismét virágkorát éli a CS:GO-ban. Ennek oka egyszerű, a skinekkel való üzletelés terén durván lecsökkentek a játékosok lehetőségei. A gambling oldalak bezárásával rengeteg olyan oldal eltűnt, ahova csak feldobtuk a skineket, játszottunk velük és kivettünk valamit, ami esetleg jobban kell. Lényegében a trade BOT-okkal cseréltünk.

Most már alig maradt gambling, elfogynak lassan a trade BOT-ok, maradt az egymás közötti csere és a Steam Piac.

Az egymás közötti csere pedig mindig felveti a lehúzás lehetőségét, a scammerek többen vannak, mint valaha. Folyamatosan látjuk a csoportokban és fórumokon, kit hogyan húztak le a tárgyaival. A fiatalabb, naív játékosokat könnyű csőbe húzni, hamis ajánlások miatt megbízhatónak látszanak, végül azonban viszik mindenünket.

Mit tehetünk a scammerek ellen?

A Scammereket a Steam profiljukon keresztül tudjuk reportolni, a jobb oldalon található “More” fülre kattintva. Azon belül a zászlóval jelzett “Report User” gombot válasszuk ki.

Ha ez megvan, az alábbi lehetőségek közül választhatunk.

Ha lehúztak minket, az “Attempted Trade Scam” opciót válasszuk, mellékelnünk kell egy rövid üzenetet is, és mehet is a Steamnek. Aki pedig azt hinné, hogy nem foglalkoznak ezekkel a bejelentésekkel, az nagyon is téved.

Sőt, nem csak hogy kivizsgálják őket, de még válaszüzenetet is küldenek, ha elkapják az egyik általunk jelentett scammert. Apró újításnak tűnik, de a pozitív visszacsatolás bizonyítottan növeli az emberek vállalkozó kedvét. Vagyis ha az emberek látják, hogy tényleg van értelme a reportnak, jobban hajlanak majd rá maguk is. Ezzel az aprósággal tehát szép lassan közösségi hajtóvadászat is indulhat a scammerek ellen.

Természetesen a report táblázatban bármi másért jelentjük fel az illetőt, a Steam természetesen azokat az ügyeket is kivizsgálja. Ha az illető bűnösnek bizonyult, az általunk reportolt kategóriában, ugyanúgy jön a visszajelzés.

A pár napja érkező újításon még a rutinos Steam felhasználók is meglepődtek. Egyesek azt sem tudták, hogy létezik egyáltalán ilyen funkció, mások szerint példaértékű ez a visszajelzési mód. Szép volt Steam, apróság ugyan, de köszönjük!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva