Fifa

A FIFA 19-ben már látszódni fognak a bontási esélyek?

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: fifa 19,

Érdekes részletre bukkantak a legújabb Madden játékban.

Az elmúlt egy évben rengeteg botrány és mozgolódás volt a különféle Loot Box rendszerek körül, ez pedig természetesen a FIFA-sorozatot is illeti, hiszen a kártyapakkok esetében is megvan az a fajta kiszámíthatatlanság, ami miatt sok országban szerencsejátékká szeretnék nyilvánítani az efféle megoldásokat – ezáltal lényegében betiltva őket.

Kínában például már jó ideje él egy olyan szabályozás, hogy a játékkiadóknak nyilvánosan közzé kell tenniük a hivatalos drop rate-eket, vagyis az egyes itemek kibontási esélyét mutató arányokat. Ez azóta már egyre több játékban megszokottá válik, és úgy tűnik, hogy a FIFA 19 lehet a következő.

Hogy miért mondjuk ezt? Azért, mert az EA Sports az egyik “testvérszéria” legújabb részében, a tegnap megjelent Madden NFL 19-ben meglépte ezt. Az alábbi képen ugyanis látható, hogy az adott pakk alatt ott van, hogy milyen eséllyel bonthatunk 70+, 80+, 82+ és 83+ overall értékeléssel rendelkező játékost – a korábbi részekben nem volt hasonló statisztika.

Kép: Twitter

Ezek után egyáltalán nem lepődnénk meg azon, ha a FIFA 19-ben is megkapnánk majd ezeket az adatokat – már csak azért sem, mert épp az EA az a kiadó, melyet talán a legtöbb támadás ért a Loot Boxok kapcsán, így számukra jelenleg minden olyan lépés aranyat ér, ami némileg játékosbarátabbá teszi ezt a megoldást.

Fontos persze megjegyezni, hogy a teljes igazságra valószínűleg így sem derül fény. Aligha feltételezhetjük ugyanis, hogy minden egyes 83+ játékost ugyanakkora eséllyel bonthatunk ki – ha így lenne, akkor a FIFA-ban is sokkal több futkározna a pályán a top játékosokból. Szeptember végén okosabbak leszünk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva