Counter Strike

Sose volt még ilyen sima IEM döntőnk, a TyLoo kipukkadt a torna végére


A hazai közönség előtt szépen menetelő, az elődöntőben a Virtus.prót búcsúztató kínai csapat elfogyott a fináléra.

A TyLoo kőkemény időszakon van túl az elmúlt hetekben. Londoni LAN-on jutottak ki a Majorra, majd hazai pályán döntőig meneteltek egy 250 000 dolláros tornán. A nemzetközi rutin és a sorozatterhelés hiánya azonban még meglátszik a csapaton. A skillel nincs baj, de fejben ez még kevés.

A TyLoo a világranglista 12. helyén áll ugyan, és lehet az IEM Shanghai döntőjével még ennél is magasabbra jutnak, de Tier 1 csapatnak még nem mernénk őket nevezni. Pont az ilyen rövidzárlatok miatt, amikor leblokkol a csapat a legfontosabb pillanatban. Major kvaliból soha az életbe nem jutottak Majorra, gyakran az utolsó meccsen úszott el több hónap munkája.

Ez az utolsó pillanatos bénázás pedig még 2018-ban is kísérti őket. Az utóbbi hetek eredményei magasra röpítik a TyLoo-t a világranglistán, ez oké. De nem elhanyagolható szempont, hogy a Minor és az IEM döntőket is elvesztették. Ráadásul a sanghaji finálét elég csúnyán.

A végig magabiztos NRG esélyt sem adott nekik, 16:9 és 16:2 lett a végeredmény.

Ráadásul a nagyobb verést saját mapján kapta a kínai csapat. Ezután lehet nem választják majd egy ideig Mirage-t. Bár meg kell hagyni, CeRq embertelen formában tombolt a pályán, 43 kör alatt 53:18-ban zárt, +35-ös K/D-val.

A bolgár AWP-s ezzel ismét igazolta, miért is kell ő annyira ebbe az NRG-be, egyedüli európaiként. 1.34-es ratinggel a torna MVP-je it ő lett, és szinte minden körönkénti statisztikát ő nyert a versenyen.

A világranglista Top10-es amerikai csapatnak jól jön ez a ki gyógyír a Minor kudarc után. Ugyanis hiába ők a 9. legjobb csapat a világon, a Majorra nem sikerült lejutniuk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva