Counter Strike

6 éves átkot tört meg a TyLoo, ázsiai csapat a világelitben


A világranglista Top10-es mezőnyében először köszönthetünk ázsiai csapatot, kezd elfogyni Európa.

A legfrissebb CS:GO világranglistára szinte rá sem lehet ismerni. Az eddigi európai dominancia teljesen eltűnt, sőt már Ázsia is helyet követel magának a legszűkebb elitben.

2018 január elsején, a legutóbbi Major előtt még egyértelműen Európáról szólt minden. A világranglista Top10 mezőnyében 8 európai csapat (FaZe, Astralis, NiP, fnatic, G2, mouesports, North, Virtus.pro) és 2 amerikai együttes (SK, Cloud9) kapott helyet.

Mostanra azonban alig maradt ebből az erőfölényből.

2018 augusztus elején, a következő Major előtt már csak öt európait látunk a Top10-ben. Mellettük 3 amerikai, 1 CIS és 1 ázsiai ötös alkotja a legszűkebb világelitet.

A TyLoo tízedik helye egyébként nem csak meglepő, de egyben rekord is. A kínai csapat 6 éves átkot tört meg ezzel az ugrással. Ázsiai csapat még a CS:GO történelme során sosem számított a világ legjobb 10 csapata közé. Júniusi 11. helyük volt az eddigi kontinens-rekord.

A Renegades ne zavarjon össze senkit. Hiába szoktak ázsiai selejtezőkön indulni, ausztrál csapatnak számítanak. Így az ő februári 10. helyük ausztrál, és nem ázsiai rekordnak számít.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva