PUBG

Egyszerűen nem bannolják a csalókat – Értelmetlen az egész report rendszer?


A helyzet reménytelennek tűnik a távolból nézve.

A PUBG jelenleg 3 anti-cheat rendszert futtat, ezek egymástól függetlenül működnek és azért van 3 is aktiválva, mert a PUBG Corp. utálja a csalókat és mindent megtesznek annak érdekében, hogy kibannolják az összest. Persze mindez papíron van így, hiszen ha emlékeztek még arra az esetre, amikor shroudot és wadut banolták ideiglenesen, a harrypotterezés matt, ott volt még a két csaló srác, akik mellé beültek a srác. Egyiküket (wizi2002, The_Weed_Wizzard ) sem bannolták még azóta sem, pedig több ezer ember előtt csaltak és még a cheatjüket is árulták ami shroud streamjébe behallatszott (ezért ugrott ki shroud az autóból)

A harrypotterezős csalást azóta sem tudták javítani, így egyre többet találkozhatunk a levegőben száguldó varázsautókkal. Shroud nemrég pedig kipróbálta a teszt szerveren, hogy hogyan működik az új 3D ping rendszer, de itt is csalóba ütközött, akinek ha ugyan az a neve az éles szerveren is, akkor még mindig nem bannolták. De ott van egy másik példa, a szintén harrypotterező cheater – aki megmentette shroudot – és éli világát, persze szintén ban nélkül.

Aki pedig az új gránát bugot használta, azt automatikusan bannolta a rendszer.

Ebből következik pár kérdés:

  • Ér valamit egyáltalán a report? Vagy csak a megnyugtatásunk kedvéért dísznek tették oda a gombot?
  • Ha van videós bizonyíték a csalókról, miért nem tiltják őket manuálisan?
  • Ha az egész rendszer automatizált, akkor miért nem tudják megoldani, hogy aki több kilométert repked, az utána megkapja a büntetését?
  • Mi értelme a 3 különböző anti-cheatnek? Csak a teljesítményt rontják?

Teljesen értetlenül állunk a dolog előtt. A BattlEye jó ideje semmilyen infót nem közölt a kitiltott csalókkal kapcsolatban, de a PUBG Corp. sem közölt semmilyen adatot. Azt látjuk, hogy egyre kevesebben panaszkodnak a csalók miatt, viszont a játékosok is sokkal kevesebben vannak ugyanakkor shroud streamjeiben bizony látszik, hogy vannak még bőven a csalók.

Ennek ellenére én nem igazán szoktam találkozni velük az EU FPP szerverein, de természetesen egy vagyok a több millió játékos közül, szóval ilyen kis mintával nem lehet levetíteni a helyzetet a teljes játékosbázisra. Azt viszont tisztán lehet látni, hogy a csalók még mindig itt vannak, a PUBG Corp. pedig mintha nem kezelné megfelelő prioritással a helyzetet.

 

 

 

Borítókép: shroud

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva