Fortnite

Már iskolába sem jár – A Fortnite-ból akar megélni a 15 éves fiú


Egy újabb fiatal, akin felülkerekedtek a játékok.

Cecille, a fiú megrémült édesanyja minden szülő figyelmét fel szeretné hívni azokra a veszélyekre, ami a mai játékokkal járhatnak. Az ő fia, Adam teljesen elvesztette a kapcsolatot a külvilággal, a nő állítása szerint. Az egész azzal kezdődött, hogy az apa megengedte hogy Minecraftozzon, ezután pedig teljesen megváltozott Adam élete, aki korábban aktívan sportolt. A Minecraft óta áttért a Call of Duty újabb címeire, de az abszolút kedvence a Fortnite.

“Akár egyhuzamban 36 órát is képes játszani, mindenféle probléma nélkül. Teljesen felborult a biológiai órája.” –  mondta a fiú édesanyja

Adam figyelemhiányos rendellenességben szenved (ADHD), de ennek a játékban nyoma sincs, hiszen még másokat is tanít Fortnite-ozni, amiből ráadásul bevétele is származik. Létrehozott egy PayPal accountot, amin a befolyó összeget gyűjti, persze mindezt az édesanyja tudta nélkül. Azért fizetnek neki mások, hogy nézzék hogy hogy játszik (valószínűleg streamel), illetve emellett még mentorkodást is vállal és edzi a fejlődni akaró játékostársait.

A játékok miatt Adam már az iskolából is rendszeresen ellóg, inkább otthon játszik az iskola helyett. Emiatt a rendőröket is kihívta már a fiára Cecille.

A kétségbeesett anyának viszont nem sikerült előrelépnie az ügyben ezért a játékgyártókat hibáztatja. Mondjuk egy olyan anyát, aki még az internetet sem lövi le ilyen esetben, elég könnyű lehet egy ilyen idős fiúnak lerázni, azt pedig végképp nem értjük, hogy miért tehetnének erről a játékok, amikor tisztán látszik, hogy ezek mind kiküszöbölhetőek lettek volna megfelelő gyermekneveléssel.

Megjegyzés: Az édesanyja kérésére a cikkben nem a fiú eredeti neve szerepel.

Forrás

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva