Fortnite

Eltűnt a Drum Gun hitregje a szerverekről, egy ideig hanyagoljátok a fegyvert!


Újabb frissítés, újabb problémák. Az új hotfix és Beef Boss skin adott egy pofont a játéknak.

Derült égből villámcsapásként érkezett a tegnapi hír, miszerint az Epic Games élesített egy hotfixet az ötödik küldetéshét startjával párhuzamosan. A kiadó célja a játékosok által építhető struktúrák erősítése, valamint az SMG meta komoly gyengítése volt. Ugyan összességében kiegyenlítettebbé tette a fegyveregyensúlyt, sajnálatos módon több komolyabb hiba is becsúszott a rendszerbe.

Ilyen például a Drum Gun teljes mértékű használhatatlansága. Jelenleg ugyanis a fegyver nemhogy tudatosan gyengített adatokkal működik, vannak olyan esetek, amikor a szerver egyáltalán nem észleli, hogy lövünk vele! Ezt nevezzük hatásos nerfnek!

 

Gun not shooting on the server? from r/FortNiteBR

Ahogy a fenti Reddit posztban is látszik, az egyik felhasználó elkészítette a saját, majd pedig a szerver által látott játékmenet összehasonlítását. Tisztán látszik a játékos szemszögéből, hogy tökéletesen lesprayelte ellenfelét, ám a sebzésszámok az istenért sem akartak jönni. Végül a hatalmas zavarodottság végeredménye egy csúfos (ám egyáltalán nem jogos!) halál lett. A játékos ezútán joggal robbant rá a játék hivatalos visszajátszására, ami meglehetősen érdekes magyarázatot adott az esetnek. A szerver nemes egyszerűséggel nem regisztrálta a lőparancsot, így ahogy a visszajátszásban is látszik, gyakorlatilag nem lőtt a karakter. Egyedül a játékos szemszögéből lehetett lövés animációt megfigyelni, mindenki más a szerveren csak egy rohangáló embert látott.

Az Epic Games hivatalosan is reagált az ügyben, Mr. Popo megköszönte a felhasználó segítségét és, hogy megkönnyítette a munkájukat az összehasonlító videó elkészítésével, a fejlesztők már dolgoznak a hiba javításán. Valószínűleg hotfix formájában fogják javítani az esetet, így azt tanácsoljuk, hogy most egy ideig még ne nagyon használjátok a Drum Gunt!

Ám van itt más is!

 

Az Item Shop legújabb eleme, a Beef Boss egy igazi közösség kedvenc. Sokan vetették rá magukat az első adandó alkalommal és kezdték el próbálgatni a legmenőbb táska/karakter kombinációkat. Ekkor ütött be a krach, ugyanis a köpenyeket egyáltalán nem tolerálta a rendszer a Beef Boss kinézettel, komoly fagyásokat és rendszerhibákat produkált mindez.

 

Amint tudott, reagált az Epic egy hotfix formájában, kikapcsolták a köpenyek fizikáját, ám ez nem egy végleges megoldás, csak amolyan tapasz a sebre. Folyamatosan pörög a hibák javítása, de egy-két esetben nem megy minden pillanatok alatt, akkor érkeznek ezek a gyors, átmeneti megoldások.

 

Ha túlságosan merevnek érzed a köpenyedet, akkor ez lehet az oka, a kiadó türelmet kér a játékosoktól, de ezért cserébe mindent javítani fognak. 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva