PUBG

Észhez tért a PUBG Corp.? – Új európai szerverek érkeztek!


Máris elköltöztek az európai szerverek Amazonról?

Másfél hónapja leteszteltük már az európai PUBG szervereket, sajnos akkor eléggé elkeserítő eredményt kaptunk. Kiderült, hogy az “éles” kliensen csak az ír Amazon (AWS) szerverközpont szolgálja ki a felhasználókat.

Az ok eléggé egyszerű volt: Európán belül Írországban a legolcsóbb az Amazon szolgáltatása. Magyarországról ez nem kecsegtet túl sok jóval, a távolság miatt 50-60 alatti ping esélytelen számunkra és a szolgáltatók routingja sem feltétlenül a legjobb.


Vége a szenvedésnek!

xHeaventől kaptam a fülest, hogy már több szerverrégió szolgálja ki az európai PUBG játékosokat. Természetesen azonnal beizzítottam a tickMeter programot és utánajártam a dolognak. Szerencsére a hír igaznak bizonyult, a következő országok szervereire csatlakoztam a szoftver szerint:

  • Németország
  • Hollandia
  • Egyesült Királyság

Érzésre a német szerver bizonyult a legjobbnak, szinte minden interakció azonnal megtörtént és a desync mértéke is nagyon-nagyon kellemes volt. Pingem sosem volt 40 felett, leginkább a 35-37 tartományban mozgott.

Német szerver (35-37 ms):

Holland szerver (37-39ms):

UK szerver (45-46ms):

Ír szerverrel nem találkoztam a 15-20 tesztmeccs alatt, állítólag azonban még nem tűnt el teljesen. A szervereket a múltkor belengetett Multiplay helyett a UK2.net és leányvállalatai biztosítják.

Ha ti is kíváncsiak vagytok, hogy épp melyik ország szolgálja ki az aktuális meccseket, akkor nincs más dolgotok mint feltelepíteni a tickMeter alkalmazást.

 

 

 

Cover forrásReddit  / http://facebook.com/PUBGWallpapers 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva