Counter Strike

9 dolog, amire ha odafigyelsz, megnövelheted a Trust Factor pontszámod


Bár hivatalos lista továbbra sincs az algoritmus működéséről, csak úgy, mint a Rankup rendszernél itt is sejthető, mik állnak a háttérben.

Megjelenése óta a Valve hivatalosan sosem tette közzé a CS:GO karma rendszere, a Trust Factor összetevőit. Emiatt csak tapogatózni lehet azzal kapcsolatban, mi segíthet kitörni az alacsony Trust Factor pokolból. Ami szó szerint pokoli, ha valaki bedob az aljára, élvezhetetlenné válik az egész játék!

A tapasztalatokból és a Valve által elejtett infómorzsákból persze apránként azért csak összeáll a kép! Az elhintett infók alapján ez a 6 tényező szinte biztosan befolyásolja az új pontszámot!

Miket néz a Trust Factor algoritmusa:

  • Prime accountod van-e. Nem kötelező, hogy legyen, ez is csak egy tényező a Trust Factor pontszámod megállapításában. Miért nézi? Mert ha van, akkor nagy eséllyel ez egy olyan account, amit a tulajdonosa komolyan vesz és ha ezzel játszik, megbízható csapattárs. Ezért magasabb Trust Factor szintre tesz, mint a nonprime-okat.
  • Hány barát van a listádon. Egyszerűen begyűjthető adat, ami a kapcsolatrendszer nagyságát bizonyítja. Miért nézi? Akit sokan visszaigazolnak, nagyobb eséllyel egy közösségi játékos, akiben jobban meg lehet bízni mint az 1-2 baráttal rendelkező fake accountok tulajdonosaiban.
  • Mennyi időt töltesz a CS:GO-val. Ez is könnyen beszerezhető adat, a Steam ugyanis az elmúlt két hét adatait minden felhasználóról monitorozza. Illetve látszanak a megnyert Versengők és az összes CS:GO-val töltött óra is a kezdetek óta. Miért nézi? Akik sok órát tesznek bele, vélhetően elhivatottabb játékosok, mint akiknek pár órája van csak két hét alatt. Persze vannak, akiknek nincs idejük eleget játszani, így a kevés játék nem jelent levonást, a sok játék viszont igenis adhat pluszt.
  • Milyen magas a CS:GO-n belüli szinted. Összefügg az előzővel, annyi kiegészítéssel, hogy nem elég sokat játszani, nem árt nyerni és tapasztalati pontokat is szerezni.  Miért nézi? A rendszer feltételezi, hogy aki sok tapasztalati pontot szerez a CS:GO-ban, az tényleg tapasztaltabb is lesz által, ezért megbízható játékos, akit szívesen ajánl másoknak csapattársként.
  • Milyen jelvényeid vannak a CS:GO-ban. A különböző Operation érmek vagy az év során kiváltható szolgálati érdemérmek eddig csak színesítették a profilunkat, most már hasznosak is. Miért nézi? Egyszerű módja a rutin lemérésének, akinek ugyanis 2015-ből is van például Operation Coinja vagy Service Medalja, az tényleg régóta komolyan veszi a játékot, ezért megérdemli a magasabb Trust Factor pontszámot.
  • Milyen gyakran reportolnak. Attól függően, hogy valakiből nem lesz Overwatch ügy, még nem feltétlenül van helye a játékban. Van akik tudatosan csak két meccset játszanak, hogy ne kerüljenek az Őrség videókba, vannak akiknek csak szerencséjük van. Miért nézi? Mert egy két rosszindulatú reportból, ha nagyon megy a játék és az ellenfél nem tud veszíteni, még nem lesz bajod. Akit viszont tényleg sokan reportolnak, mégse kerül Overwatch-ba, azt ne minősítsük már megbízhatónak.
  • A Steamen belüli szintedet. Minél több időt töltesz a Steam profilodon belül, minél több játékot próbálsz ki, minél többet cserélsz vagy minél több jelvényt gyűjtesz, annál magasabb. Illetve hát az se árt, ha sok a barátos, több száz haverral csak nem fake accountot épít valaki. Miért nézi? Mert ha játékon kívül is aktív vagy a Steamen belül, akkor sokkal valószínűbb, hogy tényleg a közösség hasznos tagja vagy.
  • Mennyi játékod van, mennyit játszol más játékokkal. Egyszerű Steam könyvtár elemzés megint, akár ingyenes, akár fizetős játék, ha van pár extra dolog a CS:GO mellett, amikkel ráadásul játszol is, az jó hír mostantól. Érdemes tehát az ingyenes Steam játékokra mindig lecsapni! Miért nézi? Azért, mert a csalók és smurfök csak a CS:GO-t teszik a profiljukra, hogy ha buknak, ne veszítsenek sokat. Ezzel a módszerrel őket lesz a legkönnyebb kiszűrni, főleg ha még a sok report kategóriában is élen járnak.
  • Nézi a profilodra vonatkozó visszajelzéseket. Ha lenyomod játék közben a TAB-ot, a csapattársaidra kattintva jelölheted ha jó fej, jó vezető vagy tanított neked valamit. Ezek utána smiley, korona és talársapka képében látszódnak is a profilodon. Miért nézi? Mert ha jó fej vagy másokkal, tanítod a csapattársakat, vagy jól irányítasz a játékon belül, akkor tényleg komolyan veszed a meccseket, mehet a plusz karma!

Ezt mindenképp be kell állítanod, hogy jól használd az új Karma rendszert! – gamer.hu

A legutóbbi frissítés óta a játék magától kikapcsolja a Prime opciót, úgyhogy minden meccs előtt kézzel kell korrigálni a hibát. Egy Prime accounthoz az alábbi dolgokat kell teljesülnie egy profilon: Legalább 21-es szintet kell elérnie a játékosnak, hogy megjelenjen az opció A Prime rendszerben egy eddig még nem használt telefonszámot kell megadni, hogy regisztrálni lehessen a profilt És kész is!

Az itt leírtaknak köszönhetően akár egy rangon belül is két táborra szakadhat a közösség, a megbízható és a kevésbé megbízhatók csoportjára. Aki magas Trust Factorral bír, az hasonló társakat kap, akiknek tényleg a fejlődés és a rankup a célja. Aki meg csalni, szórakozni és funolni akar, azok szenvedjenek csak egymással.

A pontszáma senkinek sem látszik, csupán a Valve tudja majd, hogy ki milyen Trust Factor pontszámmal rendelkezik. 100%-os biztonsággal pedig ugyanúgy, mint a rankup receptjét, ezt se fogjuk kiismerni. Azt ugyanis, hogy ténylegesen mi, és milyen mértékben befolyásolja a Trust Factor pontszámait, vélhetően sose tudjuk majd meg.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva