Gaming

Megtörte a csendet a Riot, burkolt beismeréssel reagáltak a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakra


Kellett pár nap, hogy összeszedje magát a cég, mostanra azonban egy átfogó akciótervvel álltak a nyilvánosság elé.

Aki nem futott bele a sztoriba, több egykori női dolgozó is keményen nekiment a Riot Games-nek, szexuális zaklatással, sőt nemi erőszakkal is vádolva a dolgozókat. A lavinát Cecilia D’Anastasio tényfeltáró interjúja indította el, melyhez a kikerülés után összesen 28-an csatlakoztak hasonló vádakkal:

A Riot Games a hirtelen jött golyózápor elől nem tudott hova bújni, a botrány teliba találta a céget. A krízis kirobbanása alatt csak egy általános sablonnyilatkozatot adtak ki:

“Ez a cikk rávilágított azokra a területekre, ahol nem sikerült saját értékeinkhez felnőnünk. Ezt pedig a Riot nem engedheti meg magának. Az elmondott példákkal kapcsolatban azonnali intézkedéseket teszünk, mélyre ásunk hogy kijavítsuk a dolgokat. A Riotnál fontos, hogy mindenki egyenlő esélyekkel induljon a munkának, fejlődhessen és kiteljesíthesse a benne rejlő potenciált. Akik cégen belül ugyanazt csinálják, ugyanazt várjuk is el tőlük. A negatív megkülönböztetés nem a mi asztalunk, ha ilyet tapasztalunk, zéró toleranciát tanúsítunk vele szemben. Nálunk nem lehet diszkrimináció, zaklatás, szívatás és toxikus hangulat.”

Ennek immár több napja, és a Riot ezen a szösszeneten kívül semmilyen konkrétummal nem állt elő. A várakozásnak azonban vége, hiszen a hétvégére összeszedte magát az óriáscég és hivatalosan is reagáltak a botrányra. Röviden ugyan, de annál ígéretesebben:

A bejegyzésben tagadásnak semmi nyoma, sokkal inkább egy beismerő vallomás. Főleg ez a rész:

“Az elkövetkező hetekben és hónapokban nyilvánossá tesszük az azonnali és hosszútávú intézkedéseket, melyekkel igyekszünk változást hozni a Riotnál dolgozó nők helyzetére.”

Ezzel tulajdonképpen elismerik, hogy a nők jelenlegi helyzete rossz a Riotnál, ezért azonnali és hosszútávú változásokra van szükség. Nem feltétlenül erre a reakcióra számítottunk, de maximális a respect a Riotnak ezért a közleményért. Ha pedig tényleg rendbe teszik a dolgokat, akkor pláne!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva