PUBG

Sniperek csatája: Kar98k vs. M24


Vajon sikerül egyértelmű győztest hirdetnünk?

WackyJacky pár napja talán munkásságának legjobb összehasonlító tesztjét készítette el. A több mint 10 perces videóban a két “szabadon” elérhető snipert eresztette egymásnak, rengeteg tulajdonság alapján. Nézzük is meg mik ezek!

A tesztben a következő dolgok kerültek górcső alá:

  • A fegyverek sebzése
  • Torkolati sebesség és bullet drop
  • Visszarúgás és tűzgyorsaság
  • Pár érdekesség: Hipfire pontosság, ADS sebesség, újratöltési sebesség
  • A fegyverek hangja

A fegyverek sebzése

A fegyverek sebzése között érdemi különbség nincs, az M24 kicsit erősebb mint a Kar98k, de szerencsére kettes sisakra mindkét sniper lövése halálos, így boldogan felkaphatjuk hezitálás nélkül bármelyiket a földről.

A lövedék sebessége és a bullet drop

A következő nagyobb összehasonlítás a bullet drop és a golyó sebessége alapján történt. A grafikonokat megnézve kijelenthetjük, hogy a Kar98k által kilőtt lövedék sebessége nagyon konzisztens és 500 méter után gyorsabb is, mint az M24-ből kilőtt lövedék.

Az ábrán tökéletesen leolvasható, hogy az  M24 bullet dropja viszont kisebb, így kevésbé kell az ellenfelünk fölé célozni.

Visszarúgás és tűzgyorsaság

Ez a rész inkább érdekes, mint hasznos. WackyJacky is csak a kíváncsiság kedvéért rakta bele a videóba, nem igazán fontos paramétere ez a snipereknek. A teszt során kiderült, hogy a Kar98k nagyon durván stabil marad egy-egy lövés után, az M24 pedig ennek szöges ellentéte. A két fegyver tűzgyorsasága megegyezik.

Érdekességek

A videóba bekerült pár kisebb, de érdekes információ is:

  • Újratöltési sebesség: Bár a HUD/UI szerint az M24-et hamarabb lehet újratölteni (előbb vált át 0-ről 5/7-re a számláló), mégis pár századmásodperccel a Kar98k nyeri ezt a kört.
  • Hipfire pontosság, ADS sebesség: Hipfire tüzelési módban a Kar98k egy kicsit pontosabb, ADS sebességben nincs különbség a két fegyver között.
  • A fegyverek csövének hossza: Ebben az esetben a rövidebb a jobb, hiszen így kevésbé lóg ki, egy-egy ablakból, vagy fedezék mögül leleplezve használóját. Ezt a csatát a Kar98k nyerte. (Nem véletlenül van ‘kurz’ a nevében…)

A fegyverek hangjai

A hallhatóság távolsági mindkét fegyver esetén megegyezik. 1000 méter suppressor nélkül, 600 méter a kiegészítővel. Nem elhanyagolható információ, hogy 400 méter felett az M24 kevesebb zajt csap.

Konklúzió

Bár elsőre az M24 az egyértelmű választás, néhány paraméterében azért le van maradva német társától. Egyikkel sem nyúlunk mellé, így leginkább egyéni preferencia dönthet a két fegyver sorsáról. Nem tudunk és nem is lehet egyértelmű győztest hirdetni.

Ti melyik fegyvert használjátok szívesebben?

A nagyszerű összehasonlítást köszönjük WackyJacky-nek, a teljes videót a következő linken éred el: https://www.youtube.com/watch?v=9AwBCedrftY

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva