PUBG

TESZT: Így működik a limb penetration!


Most mindent megtudhatsz az új funkcióról!

A 19. frissítés kétség kívül egyik legnagyobb újdonsága a “limb penetration” rendszer. Szükség volt már erre, hiszen a múltban szélsőséges keretek között az is előfordulhatott, hogy 8-9 lövés kellett egy emberbe, akár erős fegyverekkel is.

WackyJacky szerencsére most sem tétlenkedett, le is tesztelte a funkciót alig pár nappal a kiadás után. Nézzük is meg az eredményeket.

Nem is annyira limb penetration?

A changelogban leírt dolgok előtt sokan úgy képzelték el a dolgot, hogy a kéz/láb lövés után egy adott százalékot sebez a kilőtt golyó a végtag mögötti testrészre. (Például: teljes kézsebzés + 25% mellkassebzés stb.).

A végleges verzió azonban úgy működik, hogy ignorálja a kéz sebzését, majd mögötte lévő, kitakart testrész teljes sebzést kap.

A fenti ábrán láthatjuk a zöld jelölések azokat a testrészeket jelölik ahol áthatol a kilőtt golyó, a piros négyzetek pedig azokat a testrészeket mutatják, ahol végül sebez majd a lövés. Nem teljesen helyes kifejezés a penetration, hiszen ez nem áthatolás, hanem eltüntetés.

A limb kifejezés sem teljesen fedi a valóságot. A “limb” végtagot jelent magyarul, a játékban viszont csak a kar/kéz területekre vonatkozik ez a kifejezés, a lábakon nem történt módosítás.

Néhány érdekesség

  • A limb penetration minden fegyver esetén működik a shotgunokat kivéve…igen, még a crossbow is idetartozik.
  • Ha magunkat nem is, társainkat még megvédhetjük a kezünk segítségével. A többi játékosra nincs kihatással a minket ért kéz/kartalálat.

Az adatokat és a gyors tesztet ismét WackyJackynek köszönhetjük, a képek forrását és a teljes videót az alábbi linken találod meg: https://www.youtube.com/watch?v=DvVhvzc46Qk

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva