Hearthstone

HP-trükközés: ezért van Crystallizer ebben a Spiteful deckben


BoarControl High Legendben bizonyított a Spiteful Druiddal.

Annyi életképes Druid pakli van mostanában a Hearthstone-ban, hogy felsorolni is nehéz őket – nem véletlen, hogy sokan a class dominanciájától féltek a The Boomsday Project megjelenése előtt. A kombósabb jellegű verziók mellett a Spiteful Druid kissé feledésbe merült mostanra, ami egyrészről érthető, hiszen a deck nagyjából fél évvel ezelőtt (még a The Witchwood és a Spiteful Summoner nerf előtt) élte igazi virágkorát. Ugyanakkor manapság sem kell leírni – ezt bizonyította nemrég a brit játékos, BoarControl is, aki tegnap High Legendben virgonckodott a paklival, és végül #15 Legendig tudott elmászni vele. Íme az általa használt lista.

BoarControl Spiteful Druid paklija
AAECAZICCPIF8wWZ0wKc4gLQ5wLh+wL1/AL6/gIL3gWXwQLrwgKbywKHzgKR0ALR4QL55gL96gLX6wLi+AIA

A deck gerincét mostanra bizonyára mindenki jól ismeri már a Spiteful Summonerrel, az Ultimate Infestationnel, a Grand Archivisttel és a legjobb Neutral lényekkel, ezért koncentráltjunk inkább az új lapokra, hiszen akad belőlük több is az összeállításban!

Természetesen innen sem hiányzik a The Boomsday Project legnagyobb sikert arató lapja, a Giggling Inventor, ami ráadásul kiválóan előkészíti a hatodik körös Tending Taurent. Ha van kint 3-4 lényünk, amikor kijátsszuk, akkor elég nagyot tud szólni, de hátrányból is képes minket valamelyest visszarántani azzal, hogy három testet és 7/8-nak megfelelő statot helyez a boardra önmagában.

Az új Druid lapok közül a Flobbidinous Floop is bekerült a deckbe, ami jelen esetben nem valamilyen kombó alkotóeleme, sokkal inkább arra jó, hogy duplikálni tudjuk vele az erős Battlecry-okat, amire ugyebár egy Faceless Manipulator például nem képes. Egy 4 manás Spiteful Summoner pedig elég jól hangzik, de sokszor már az is elég, ha ki tudunk tenni még egy Mind Control Tech-et vagy Saronite Chain Ganget.

Egy új lapról kell még szót ejteni, ez pedig a Crystallizer, aminek a használata első, de még második blikkre sem feltétlenül egyértelmű.

  • Ugyanolyan statokkal bír, mint egy Dire Mole
  • A pakliban nincs gyógyulás, így a képességét ilyen módon nem lehet kihasználni
  • 6 HP alatt nem lehet kijátszani

A válasz az Alexstrasza. High Legendben – ahol BoarControl is játszott – elég sokan játszanak Malygos Druiddal, melyekkel szemben tulajdonképpen “ingyen” lehet nyerni 5 HP-t azzal, hogy Armorrá konvertáljuk, hiszen a sárkány ugyebár fixen 15 életpontra tesz bennünket. Ez sokszor a különbséget jelentheti élet és halál között – ezért került be az említett Beast helyett. A hátránya pedig elenyésző: ha már 6 HP alatt vagyunk, akkor egy 1/3 úgysem fog kimenteni bennünket a bajból.

Azt mondhatjuk tehát, hogy lényegében egy tech kártyáról van szó, melyet akkor érdemes bevetni, ha sok a Malygos pakli körülöttünk, hiszen a Crystallizer segítségével megnehezíthetjük ezeknek a dolgát. Érdemes ezt észben tartani, ha Spiteful Druiddal játszotok!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva