Hearthstone

Új meta, új tech kártya: ezek most a legjobb ellenlapok a játékban


Lássuk, mivel érdemes készülni a többi pakli ellen!

Sokan elkövetik azt a hibát a Hearthstone-ban, hogy ha elégedettek egy paklival, akkor akár heteken-hónapokon át nem változtatnak egy a konkrét decklistán, pedig a jó pakli valójában csak a kezdet: tudnunk kell reagálni az ellenfelekre is. Ezt leginkább az ún. tech lapok segítségével tudjuk megtenni: ezek olyan ellenkártyák, amik bizonyos paklik, stratégiák vagy éppen lapok dolgát igyekeznek megnehezíteni.

A legtöbb deckbe nagyjából 2-3 ilyen kártya szokott bekerülni, ám hogy pontosan melyek a legjobbak, az mindig az adott metától függ. Mutatjuk, hogy most, a The Boomsday Project megjelenése után melyik tech lapokat érdemes leginkább használni.

Az új belépő: Blood Knight

Sokan talán már el is feledték ezt a Classic szettben megjelent Epic lapot, pedig nem most kerül elő tech kártyaként először – csak éppen az elmúlt időszakban nem igazán volt létjogosultsága. A The Boomsday Project azonban mindent megváltoztatott, aminek köszönhetően egyre több pakliban találkozni ezzel a 3-droppal.

Hogy mi ennek az oka? Természetesen a Giggling Inventor, ami jelenleg magasan a legtöbbet használt lap a Hearthstone-ban: a paklik közel 30 százalékában szerepel. Az idegesítő Annoy-o-Tronokkal viszont elég jól elbánik a Blood Knight, hiszen nem elég, hogy eltünteti a Divine Shieldeket, de még 9/9-esként is érkezik az asztalra, ami mondani sem kell, gigantikus tempóelőny 3 manáért – emiatt sokszor a saját Annoy-o-Tronunk után is megéri kijátszani. De már a játék korai szakaszában is simán nagy előnybe lehet vele kerülni, ha mondjuk kint van egy Argent Squire valamelyik oldalon. És ha nincs Divine Shield? Az sem katasztrófa, a 3-ért 3/3 még bőven elfogadható test – ilyen szempontból olyan, mint mondjuk egy Gluttonous Ooze.

Akik még mindig jók

A már említett Giggling Inventor miatt a Mossy Horror ereje is még tovább nőtt, amely eddig is erős lapnak számított, elsősorban a Spreading Plague miatt, de az Odd Paladin sem szokta szeretni. Ha olyan paklival játszol, amit zavarnak ezek a Tauntok, akkor érdemes bevetni egy-két darabot!

Ha már Spreading Plague: az aggro és tempo deckeknél továbbra sem érdemes lemondani a Void Ripper használatáról, hiszen nem elég, hogy jó megoldás egy csomó erős Tauntra, de emellett erősen multifunkcionális lap is. Ha úgy van, elősegíti a jobb trade-elést, sőt, ideális esetben kivégző lappá is át tud változni a statok megcserélésével.

A lassabb kontroll deckek még mindig előszeretettel játszanak Skulking Geisttal, amely elsősorban a Druid ellenszere a Naturalize és a többi 1 manás spell kiiktatásával, de természetesen más class-ok ellen is hasznos lehet (Warrior, Priest) – főleg akkor, ha az ellenfél kivéreztetése a win condition.

Természetesen a fegyverleszedések is fontosak még mindig – ha nem aggro paklival játszunk, akkor általában érdemes egy darabbal játszani. A leggyakrabban a Gluttonous Ooze kerül elő, de a lassabb, illetve sok laphúzást igénylő pakliknál a Harrison Jones a nyerő, míg az Even deckek számára az Acidic Swamp Ooze jelenti a megoldást.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban nem mehetünk el a különféle Silence effektek mellett sem, hiszen még mindig tele van a játék olyan Deathrattle képességekkel, amik komoly problémát tudnak okozni. Ha inkább kontrollosabb a paklid, és optimálisan szeretnél elbánni ezekkel, akkor egy-két Ironbeak Owl vagy Spellbreaker számára érdemes helyet szorítani – mostanában inkább előbbit használják.

A listát természetesen hosszasan lehetne folytatni az olyan lapokkal, mint a Mind Control Tech (ha nincs elég board clear a terülős deckek ellen), a Big Game Hunter (ha kevés megoldásunk van a nagy lényekre), az Abomination (főleg Token Druid és hasonló paklik ellen) vagy a Tinkmaster Overspark (a Taunt Druid rémálma). A lényeg, hogy használjátok őket bátran, ha úgy ítélitek meg, hogy a paklitok elbírna egy kis extra segítséget bizonyos matchupokban vagy szituációkban.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva