PUBG

Így húználak le titeket, ha én lennék a PUBG Corp.


Eljátszottam az ötlettel, hogy mi lenne, ha én vezetném a PUBG Corp.-ot!

Tegyük kicsit félre most a PUBG Corp. jelenlegi üzletmenetét és stratégiáját. Mint minden cég esetén, természetesen a minél magasabb profit elérése a cél itt is, csak ezt elég sokféleképpen  lehet csinálni. Egy kicsit belegondoltam abba, hogy mi lenne, ha az én elképzeléseim szerint készítenék a játékot

Mindenek előtt

A PUBG-n nem csupán egy csapat dolgozik, ezt érdemes tisztázni. Van egy részleg, aki az újítások kidolgozásáért felel, vannak akik a grafikai elemeket, a skineket készítik és van  egy harmadik csapat, aki a bugfixekért felelős. Nyilvánvaló, hogy ezek a csoportok egymástól függetlenül dolgoznak, így ha tele van bugokkal a játék, akkor azért nem a grafikus csoport a felelős.

1. Több programozó felvétele

Fogalmam sincs, hogy jelenleg hány programozó dolgozik a csapatban, de az biztos, hogy nem elég hatékony a munkájuk. Főképp a bugfixekkel foglalkozó  csapat dolgozik  iszonyú lassan, bár az biztos, hogy nekik mindig van mit javítaniuk.

2. A ládanyitás megreformálása

Nem fogok kertelni, a jelenlegi ládanyitogatós rendszer úgy szar, ahogy van. Aki valaha látta, hogy a CS:GO-ban hogy működik a ládanyitás és hogy mekkora kultusza van, az biztosan lesújtóan tekint a PUBG ládanyitó rendszerére, mert tényleg borzalmas.

Pedig csak pár dolgot kellene megcsinálni:

  • Egy vadi új animáció kellene, pörögjenek alul a lehetséges skinek, vagy bármi, ami élvezetessé teszi az egészet
  • “The server’s are too busy” felirat az életbe ne jelenjen meg többet, csinálják meg azt a rendszert

Ezek után egyből szívesebben nyitnának az emberek akár kulcsos ládát is.

3. Jobb, stabilabb szerverek 

Ez már meg is valósult, a cél, hogy a lehető legjobb szervereken játszanak a játékosok. A custom szerverek 120 tickje már kissé túlzás is őszintén. A fix 60 tick bőven elég lenne az átlag játékosoknak.

4. Külön a pub / kompetitív módot a játékba

Jó pár játékos van, aki komolyan akarja venni a játékot és szeretne úgy játszani, mint a profik, nekik tökéletes lenne a kompetitív játékmód az esport részlegről ismert szabályokkal Akik pedig lazábbra veszik a formát, azok ugyan úgy nyomhatnák, mint most.

5. Event Pass 

Az Event Pass-t behozni jó ötlet volt, a probléma azzal volt, hogy ahogy behozták. Ha maradt volna minden az eredeti koncepcióban az még elviselhető is lett volna, hiszen 10 euróért cserében egész sok dolgot kaptunk, aztán meggondolták magukat vagy nem jól kommunikálták és a fele skin csak ideiglenesen maradt meg.

Lehet példát venni a Fortnite-tól, ahol rengeteg, de tényleg rengeteg újdonságot lehet megszerezni hónapról-hónapra a Pass-szal  és gyakorlatilag mindenki megveszi, aki egy kicsit komolyabban gondolja a játékot. Az itemeket úgysem lehet eladni, akkor meg miért kellene smucigoskodni?

A lényeg, hogy mindenki élvezze a játékot, ha pedig ehhez pár skinre van szükség, miért ne adnánk meg nekik?

Persze olyan izgalmas küldetések mellett, simán el lehetne itt is rejteni pár dolgot a pályákon,

6. Optimalizálás

Itt nem arra gondolok, hogy a Core 2 Duo gépeken is fusson max grafikán 144 fps-sel, de azt el lehetne  várni, hogy egy GTX 1080 Ti+ i7 8700K kombó mellett azért ne essen már be 50-re az fps.

7. A csalók elintézése

Na persze nem úgy… A hardveres ban jó kezdet, emellé pedig ahogy az Epic is csinálta, a cheat fejlesztőket be kell perelni világszerte. Láttunk már persze több fogást is Kínában, de az csak a jéghegy csúcsa, hiszen már rengeteg cheat gyártó szakosodott PUBG-re, el kell őket lehetetleníteni jogi úton.

8. Új pályák, új fegyverek, új tartalom

A változatos játékhoz új pályákra van szükség. Annyi lehetőség van még, amit nem használtak ki, hogy hihetetlen. Az Erangel a legnépszerűbb pályája a játéknak jó ideje, lehet hogy épp ahhoz hasonló pályát kellene alkotni. A fegyverarzenál bővítése is fontos, hiszen így mindig van valami újdonságérzetünk és nem fogjuk megunni a fegyvereket még akkor sem, ha visszaállunk a jó öreg megszokott kedvencünkhöz.

9. Pályaválasztó visszahozása

Kell, senkinek nincs kedve kilépkedni. Oldják meg.

10. Új skinek, új láda minden hónapban

A szerverek fenntartására és a dolgozók béréhez folyamatos bevételre van szükség. Jöhetnek az újabb ládák, tele skinekkel, aki akarja megveszi, aki nem, az pedig kihagyja. A közösség sírását pedig egyszerűen nem kell figyelembe venni. Károgók voltak, vannak és lesznek. Mellette oda kell figyelni a hibajavításokra is, ennyi a trükkje az egésznek.

11. Exkluzív tartalmak

Folyjon a csapból is a PUBG! De tényleg, jöhetnének olyan exkluzív szerződések, amivel felhívják a játékra a figyelmet, cserébe pedig mi is jól járnánk. Például lehetne a KFC-ben Chicken Dinner menü, amiben van egy random kód, amit beírhatunk és ajándék exkluzív skin üti a markunk.

Egy ilyen ütemterv mellett rengeteg pénzt lehetne beledobni a játékba, persze csak azoknak akik akarnak. Rengeteg új tartalom, új pályákon, így aki nem akar bíbelődni a Pass-szal, az is ugyan úgy élvezheti, mint korábban, persze ha kihívásra és új tartalmakra vágyik, akkor még mindig ott a ropogós új Pass…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva