Fortnite

Kevés jobb kombó van jelenleg a dupla Heavy Snipernél!


Volt már Double Pump, Double Compact SMG, a legújabb őrület pedig a Double Heavy Sniper.

A legújabb Heavy Sniper a tegnapi nap (augusztus 15) érkezett a Fortnite Battle Royale-ba egy tartalomfrissítés keretei között. A sniperek trónján helyezkedik jelenleg el, sebzés terén torony magasan a legerősebb, Epic és Legendary ritkaságban fordul elő.

Minden új fegyver hoz valami teljesen szokatlant a Battle Royale játékmenetébe, s ez a legújabb sniperrel sincs másképp. A Fortnite közösség egyből elkezdte kikísérletezni a fegyver lehetőségeit, sokan úgy gondolják, hogy a duó, vagy squad módokban sokkal hasznosabb, hiszen a hosszú töltési ideje miatt hiába döntünk le vele egy falat szólóban, az ellenfél 3-4 falat tud újrahúzni, mire mi betöltjük az új töltényt. A koordinált többszemélyes módokban viszont ott a lehetőség arra, hogy míg az egyik ledönti az ellenfél védelmét, a másik azonnal rákontráz egy lövéssel, így gyorsan, váratlanul tudunk sebzést okozni a célpontjainknak.

Aztán megérkezett az áttörés szólóban is, ahogyan az lenni szokott az igazán erős fegyverek esetében, elkezdték gyakorolni a Dulpa Heavy Sniper variánst. A végeredmény pedig talán jobb is lett, mint előre elképzelték a játékosok…

A Heavy Sniper statjai már előrejelezték, hogy bőven van hely az ügyeskedésre, elvégre játékosokra masszív 150/157-et üt, míg struktúrákra egy impozáns 1050/1100 sebzést tud kiosztani. Mindezeket körülbelül zéró bullet droppal éri el, így még megbízható is a fegyver, ha már valaki a célkeresztben van. Az egyetlen hátulütője a gyors töltési idő volt, de mivel nincs büntetés két sniper váltogatásánál úgy mint a shotgunok esetében, ezt a töltési időt át lehet hidalni egy másik Heavy Sniper elsütésével. Így egy másodpercen belül, ha megtanuljuk rendesen váltani a fegyvert akkor akár kettőt is lőhetünk vele.

Ahogy az a fenti két videóból is látszik, a biztos kezű játékosok kezében ez az új sniper kombó akár egy teljesen új metát is kialakíthat. Jelenleg még túl friss a fegyver, hogy erről beszéljünk, de azokban az end game szituációkban, amikben bőven van esély arra, hogy a játékosoknál akár kettő Heavy Sniper is lehet, mostantól érdemes lesz nagyon vigyázni.

A legbiztonságosabb védekezés ez ellen a kombináció ellen a fal és egy hozzá illesztett lépcső elem. Ha éppen egy toronyban csücsülünk és úgy kifigyeltük, hogy honnan érkezhet lövés, érdemes abba az irányba fordítani egy lépcső elemet, hogy ha kilövik előlünk a falat, akkor még a lépcső megóvjon minket az ismétlőlövéstől.

Mivel még nagyon új a fegyver és a kombináció is, így nem tudni, hogy az Epic Games mit reagál ez ügyben, de ha túl erősnek gondolják mindezt, akkor biztosan érkezni fog egy hotfix, ami lassítani fogja a fegyver váltás animációt, vagy rak egy töltési időt a lövésre is, éppúgy mint a shotgunok esetében.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva