League of Legends

Már bárki játszhatja a Nexus Blitz-et! – Végre újból pezseg a LoL


Megérkezett az élő szerverekre is a Nexus Blitz, kiváló újdonság lett.

Végre bárki játszhatja a Nexus Blitz játékmódot! Eddig ugye PBE exkluzív volt a furcsábbnál furcsább eseményekkel teletűzdelt játékmód, ám néhány órával ezelőtt a Riot Games hivatalosan is elérhetővé tette az összes éles szerveren is.

A Nexus Blitz a Riot első “experimental”, tehát kipróbálás alatt álló játékmódja, ami annyiban különbözik az időről időre változó ideiglenes játékmódoktól, hogy ha a közösség rákap ezeknek az ízére, akkor akár állandó módként is bennmaradhat a játékban. Azért beszélünk többesszámban a ezekről a módokról, mert a jövőben több is érkezni fog, jelenleg a Nexus Blitz ennek az új hullámnak az első képviselője.

Riot Games

Összességében nagyon jót tett a League of Legendsnek ez az újítás, főleg a Clash botrány után. Sajnos kezdett egysíkúvá válni a játékmenet, ha nem akarjuk szépíteni a dolgot, akkor írhatnánk azt is, hogy igencsak kezdtünk ráunni a játékra. Aztán most érkezett egy kis pezsdítés, a Nexus Blitz minden, csak nem a megszokott játékmenettel rendelkező League of Legends játékélmény.

Ebben az új módban mindenünk meglesz, amit a LoL karrierünk során valaha használtunk, ám egyáltalán nem úgy és arra fogjuk használni, mint amihez hozzá vagyunk szokva. Már az “ösvényfázis” is annyira kaotikus, amennyire a játékmód elsőre tűnik, van két konkrét lane, amiben teljesíthetünk, de szinte folyamatos roamolásra van szükség ahhoz, hogy a csapatok előnyt szerezzenek. Ebből kifolyólag pedig legalább annyi harc van benne mint egy ARAM során.

A Blitz pálya – Riot Games

Mindezeket a különféle események fűszerezik, két csapatharc között simán lehetséges, hogy megjelenik egy csomaggal rohangáló Teemo, akit mindkét csapat igyekszik a lehető leggyorsabban ledarálni, hiszen valami komoly buffal fogja felvértezni azt a csapatot, aki sikerrel járt a vadászatban. Egy másik esemény egy irányítható buldózer masinát helyez a pálya közepére, amit a csapatok az ellenséges tornyoknak/struktúráknak vezethet. De akár olyan is megtörténhet, hogy a Nexusunk unatkozik és elindul a pályán, így azt az ellenséges csapat bármikor szétkaphatja a győzelem érdekében.

Egy biztos, az új játékmód még egy ideig mindenkinek mosolyt fog csalni az arcára és végre újból okot ad majd a kliensünk elindítására. Ezúttal egy sokkal könnyedebb játékélményt kaptunk, de talán pont erre volt most szükségünk.

Jó játékot hozzá!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva