PUBG

PUBG és a FACEIT: Megváltás vagy felesleges hype? Kipróbáltuk!


Két napja tart a béta teszt, nézzük is az eddigi tapasztalatokat.

Pár napja, amikor a PUBG Corp. bejelentette a játék megérkezését a FACEIT platformjára, nagy örömmel fogadtam a hírt. Végre egy külsős oldal meglépi azt, amit a cégnek már rég meg kellett volna tennie: kicsit szétválasztani a casual és hardcore játékosokat, fejlődési rendszert / rankokat biztosítani az embereknek.

Antalnak hála az első órákban meghívóhoz jutottam, így le tudom írni az első két nap tapasztalatait. Több szempont alapján vizsgálom majd meg a szolgáltatást, essünk is neki!

Az oldal felülete

A FACEIT főoldala

Egyelőre magyar nyelven sajnos nem elérhető, de az 500 lejátszott CS:GO meccs után otthonosan mozgok az oldalon. Szerintem az új felhasználók is hamar rá tudnak állni majd az oldal használatára, nem túl bonyolult.

A kezdőoldalon szinte minden fontos információt megtalálunk: meccset kereshetünk, az éppen futó ligákat is látjuk. Nem igazán tudok belekötni, így kell kinéznie egy főoldalnak.

A meccskeresés

A Play menüpont

A Play menüpontban (ez az alapértelmezett menüpont a főoldalon) csak kiválasztjuk a PUBG Squad FPP-t és máris indulhat a keresés. Indulhatunk teljes csapattal is, de ha épp egyedül vagyunk, akkor az sem jelent akadályt.

El is készült a meccsünk aloldala

Pár másodperc után máris jelez az oldal, hogy irány az aktuális meccs aloldala. Nincs is más dolgunk, mint a “Matchroom” gombra kattintani!

Itt az ideje csatlakoznunk!

Ekkor a fenti információk tárulnak a szemünk elé: látjuk a rendszer által velünk összedobott csapatokat és azok tagjait, a meccskezdésig hátralévő időt, illetve a custom szerver nevét és jelszavát.

A meccskeresésben ez a pont, ahol némi fejlődést még elvárnék az oldaltól. Örülnék, ha valamilyen úton-módon automatikusan be tudna csatlakoztatni az adott szerverre.

Automatikusan a megfelelő helyre dob be a játék

A custom lobby-ba belépve egy nagyon kellemes pozitív csalódás ért. Nem kellett megkeresnem a helyemet, a játék alapból a megfelelő csapat slotjába dobott be. Hatalmas pluszpont! 

Matches menüpont

A meccsekről részletes statisztikát is kapunk, ehhez nem kell mást tennünk, mint a “Matches” menüpont alatt kiválasztanunk a megfelelő mérkőzést.

A szerverek

120 tick, luxemburgi szerver

A szerverek a versenybeállításokat használják, így bőségesebb lootra és megváltozott körviselkedésre kell felkészülnünk, illetve maximum 64 fő játszhat egy meccsen. Technikai oldalról sincs okunk csalódni. A szerverek (nem annyira meglepő módon) 120 ticken futnak, a legmagasabb pingem 39-42 volt. Kellemesnek érződtek a játékok során.

A játékosok

Az ellenfeleink egyértelműen keményebb játékosoknak bizonyultak, mint akikkel a “sima” meccseinken összefuthatunk. Itt bizony nincs olyan, hogy az első körben már csak a szerver harmada él. Nem meglepő, hiszen több ismerős nevet is láttunk a killfeeden: ibiza (PGI 2. helyezett), WackyJacky101, Larsen (PGI 3. helyezett).

Amikor a PGI dobogósok egy csapatba kerülnek

Kipróbáltam soloként is a meccskeresést, szerencsére itt sem volt gondom, mindenki megfelelően kommunikált és játszott.

FoDa véleménye

Ha az utóbbi két napban belepillantottál FoDa streamjébe, láthattad, hogy ők is próbálgatják a FACEIT platformját. Szerencsére sikerült is elcsípnem őt pár mondat erejéig:

Könnyen kezelhető a FACEIT weboldala, talán a CS:GO-s korszakom idején egy kicsit átláthatóbb volt. Látszik, hogy a játékosok komolyabban veszik mint a sima public játékokat, jó lehetőség lehet a gyakorlásra. A szervereket tekintve nem érzek különbséget a sima custom szerverekkel összevetve. Nem mondom, hogy csak ezt fogom játszani, de ha a meccsek komolysága a mostani szinten marad, akkor többnyire FACEIT-en fogjuk tolni a meccseinket.

Konklúzió

Összességében nagyon elégedett és bizakodó vagyok az eddig látottak és tapasztaltak alapján. Több mint valószínű, hogy nem ez az utolsó alkalom, hogy erről a platformról írunk, remélhetőleg a játékosbázis is csak egyre nőni fog majd a béta elhagyása után.

Nagy reményekkel várom az oldal további fejlődését! Ti kipróbáltátok már?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva