Dota 2

Hát megtörtént! A TI 2018 megdöntötte az eddigi rekordot, lassan 25 millió a díjalap


Az eddig rekordot a tavalyi TI tartotta 24,7 millió dollárral, de az idei International előzött.

Tavaly 103 napig gyűjtötték a Battle Pass-ok és egyéb Bundle-ök után a nyereményalapot, 2017-ben ez 24 787 916 dolláros összdíjazásra volt elég. A TI 2018-tól mindenki azt várta, hogy könnyedén ledönti majd ezt a csillagászati rekordot is. A dolog azonban csak félig jött be.

A 2018-as The International megdöntötte ugyan a rekordot, de egyáltalán nem könnyedén.

Pedig alaposan bekezdett az idei TI nyereményalapja, már az első 3 órában 2,5 milliónál járt a közösségi finanszírozás mutatója. 25%-al előzte a tavalyi indítást. 36 nap elteltével aztán alábbhagyott a vásárlói kedv és a TI először került hátrányba a 2017-es mérleghez képest. 40 nap elteltével azonban újra túlnőtt rajta és mostanra a rekord is meglett.

101 nap kellett hozzá, de a 2018-as International végül lenyomta a tavalyit, és két nap még hátravan. Az új rekord tehát már biztos, mostanra már csak 2 kérdés maradt nyitva:

  • Eléri-e az összdíjazás a bűvös 25 millió dolláros álomhatárt? Ez vélhetően nem forog veszélyben, 24,8 milliónál állva ez akár még ma meglehet.
  • Eléri-e a közösség által pumpált díjalap részösszege a 25 millió dolláros álomhatárt? Összdíjazásban ez azt jelentené, hogy 26,6 millió fölé kellene mennie a hátralevő 2 napban a nyereményalapnak. De két nap alatt 2 millió dollár nem lehetetlen. Ahogy láttuk, az első nap első 3 órájában még ennél is több gyűlt össze. Miért ne lehetne meg az utolsó 48 órában is egy hasonló összeg?

A Dota2 ezzel a rekorddal újra beírta magát az esport rekordok közé, bár egy ideje már csak magával versenyez. A TI 2018 hivatalos végösszege tehát, bármennyi is lesz a vége innentől, biztosan az élre kerül. Onnantól a Dota2 egyedül uralja majd a világ esport versenyeinek Top5-ös listáját, díjazás kategóriában.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva