Tech

HIVATALOS: Az Nvidia bemutatta az RTX 2070-et, a 2080-at és a 2080 TI-t!


Végre bemutatták az RTX generáció első kártyáját.

Az Nvidia CEO-ja, Jen-Hsun Huang a trollkodás nagymestere, ezt az este folyamán legalábbis kiválóan bizonyította. Persze ő is tudta pontosan, miért ült 200 000 ember a közvetítés előtt, ezért több poén után bemutatta a cég új termékeit, amire mindannyian vártunk. A várva-várt Geforce RTX családot! Erre a 11. generációra régóta várt a nagyközönség, a korábban használt GTX 10xx nevet RTX 20xx-re cserélték. Az átnevezés oka Huang szerint az, hogy 2006 óta nem lépett ekkorát előre a GPU ipar. Egy szemléletes videóban megmutatta, mire képes a jelenlegi legdurvább megjelenítés, és mit tud majd az RTX. Például azt, hogy mesterséges intelligenciával méri fel a visszaverődés és árnyékolás szükséges jellemzőit, és a természetes- vagy mesterséges fény viszonyait.

Az RTX 2080 2944 CUDA maggal rendelkezik, a memóriából pedig 8 Gb-tal szerelték fel, viszont a GDDR5X helyett már GDDR6-ot kapott a “kicsike”, ennek köszönhetően a memória sávszélessége is 616 GB/s-os sebességre nőtt. Az Nvidia tesztjei szerint a korábbi Pascal architektúrához képest 8 szorosára gyorsult az új 2080-as modell a Ray Tracking használata mellett.

Egy 4K videóban megmutatták, hogy az eddigi 4K 30 FPS helyett, amire a 1080 TI biztonságosan képes volt, az RTX simán duplázza a tétet. A 4K 60 FPS bemutató videó után jöhettek végre a játékok is az új kártyával. Először egy Tomb Raider részlettel mutatták be, mit tud majd árnyékok terén az RTX:

Az árnyékok után jöhetett a fényerősség és a természetes bevilágítás. Az RTX természetesen ebben is túltesz az eddigieken, ezt a Metro Exodus példáján keresztül néztük végig:

A különböző tárgyakon való tükröződést a Battlefield V egyik jelenetén keresztül érzékeltették:

De jöjjön a lényeg, az RTX család bemutatója! Hiszen nem is egy, hanem egyből 3 darab érkezik!

Az árukat is felfedték, íme a szeptembertől kapható 3 darab ára, nem is olyan vészes, mint előzetesen vártuk volna:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva