Hearthstone

Ezeket jósolták a Boomsday legjobb lapjainak: óriási hiányzó a Top 10-ben


Lássuk, hogy a játékosok előzetesen melyik kártyáktól várták a legtöbbet.

Ahogy minden egyes kiegészítő előtt, úgy a The Boomsday Project megjelenését megelőzően is csinált a Hearthstone-statisztikákkal foglalkozó Vicious Syndicate egy olvasói szavazást, melyben azt igyekeztek feltérképezni, hogy a játékosok melyik kártyákat érzik a legerősebbnek az új kiegészítőből. Most már majdnem két hete próbálgathatjuk a frissen megjelent lapokat, úgyhogy az első, sőt, a második benyomásokon is bőven túl vagyunk már. Érdemes tehát visszatekinteni egy kicsit arra, hogy előzetesen miben látták a legnagyobb potenciált a Hearthstone-osok!

Az egyes lapokat egy 1-től 5-ig terjedő skálán lehetett értékelni, így alakult ki a végső sorrend több mint 2000 voks alapján. Mutatjuk, hogy melyik kártyák végeztek az első 10 helyen a VS megjelenés előtt tartott szavazása alapján.

#10 – Dreampetal Florist (3.7)

A Druid ezzel a kiegészítővel sem lett gyengébb (sőt!), ebben pedig nagy szerepe van a Dreampetal Floristnak. A Togwaggle Druid teljesen új szintre lépett vele, hiszen immáron a Twig of the World Tree nélkül is összehozható a King Togwaggle + Azalina Soulthief kombó, ami mondani sem kell, óriási fegyvertény, hiszen sokkal kevésbé sérülékeny a deck.

#9 – Omega Assembly (3.8)

3 lap 1 manáért? Nem csoda, hogy sokan rápörögtek erre a kártyára, mely a megjelenés után is bizonyította erejét, hiszen szinte minden Warrior pakliban ott van. Az, hogy csak 10 manánál tudja az említett funkciót, nem probléma, hiszen a class amúgy is lassú alapjáraton, ráadásul a korai játékban is teljesen jó vele kiszedni egy jobb mech-et, amely akár egy Zilliax is lehet.

#8 – Zilliax (3.9)

…és ha már szóba került Zilliax, itt van ő is, a toplista nyolcadik helyén. Tegyük fel, teljesen megérdemelten, hiszen a legjobb Neutral Legendary egyértelműen a The Boomsday Projectből, sőt, jelenleg összességében a második (!) legtöbbet használt lap a kiegészítőből. Ez alapján akár még azt is mondhatjuk, hogy a nyolcadik hellyel kicsit alul is értékelték a játékosok.

#7 – Juicy Psychmelon (4.1)

Az első meglepetés a Top 10-ben, legalábbis olyan tekintetben, hogy nem igazán vált be: egyik Druid deck sem használja. Ennek leginkább az az oka, hogy a legjobb esetben is 2 lapot húzna a legtöbb pakliban, ami 4 manáért nem az igazi – pláne annyi laphúzás mellett, mint amennyi a Druidnak van.

#6 – Biology Project (4.2)

 

Egy újabb Druid kártya – ez azonban már tényleg nagyot szólt. Minden eddiginél korábban érkeznek az Ultimate Infestationök és a Master Oakheartok az új metában – a Malfurion-fanok legnagyobb örömére és mindenki más legnagyobb bánatára.

#5 – Glow-Tron (4.2)

Az 1-ért 1/3 már önmagában nagyon jónak számít, pláne úgy, hogy nagyon komoly szinergia lehetőségek vannak a lapban. “Vákuumban” nézve tényleg kiemelkedő, a metát is figyelembe véve viszont egy kicsit erős a Top 5-ös helyezés, hiszen a Mech Paladin egyelőre nem szárnyal. De ez nem a Glow-Tronon múlik, ezt fontos hangsúlyozni.

#4 – Dr. Boom, Mad Genius (4.3)

Meglehetősen felemás az új Hero kártya megítélése az első két hét alapján, amit a statisztikák is alátámasztanak, hiszen hiába erősödött vele valamelyest a Warrior late game-je, a paklik teljesítményén ez annyira nem érződik. Ettől persze még egyáltalán nem rossz, de valószínűleg nagyobb volt a Dr. Boom füstje, mint a lángja.

#3 – Electra Stormsurge (4.3)

Erről a lapról szinte ugyanazt lehet elmondani, mint a Glow-Tronról: önmagában baromi erős, a paklik azonban, amik használják, egyelőre nem remekelnek. Az egyetlen igazán kiemelkedő Shaman pakliba (Even Shaman) érthető okokból be sem fér, mint ahogy az általa előcsalható új kombók (pl. Malygos Shaman) sem lettek életképesek. A végeredmény egy szuper, univerzális kártya, hasznos képességgel – ez azonban messze nem ér dobogós helyet.

#2 – The Soularium (4.4)

Nézzük a tényeket: ez egy elképesztően erős kártya a Zoo Warlocknak, ami jelenleg a meta magasan legnépszerűbb paklija, 15% körüli használati aránnyal. Hogy van-e ennyire jó? Ezt már nehéz egyértelműen megítélni, hiszen az említettek miatt rengetegen próbálják counterelni a Zoo deckeket, ami érződik a pakli winrate-jén is. Ettől függetlenül nem mondhatjuk, hogy érdemtelenül fért be a Top 10-be.

#1 – Flobbidinous Floop (4.6)

Az előzetesen jósolt “Druidstone” végül elmaradt, így a Flobbidinous Floop egyelőre nem lett annyira szembetűnő jelenség, mint amilyennek sokan várták. Az első hely ennek megfelelően nem feltétlenül indokolt, de az tény, hogy a következő másfél évben rendre ott lesz a legkülönfélébb Druid paklikban (a Malygos és Spiteful verziókon egyértelműen sokat stabilizált), így csalódásnak egyáltalán nem nevezhetjük.

És mi hiányzik?

Nem nehéz megmondani: a Giggling Inventor, amely jelenleg toronymagasan a legtöbbet használt lap a Hearthstone-ban – a paklik majdnem egyharmadában (!) szerepel -, a szavazáson mégis csak a 15. lett. A játékosok érezték tehát, hogy jó lehet, de azt nem, hogy ennyire kiemelkedő lesz – ez is jól mutatja, hogy a lapok igazi ereje mindig a gyakorlatban jön csak elő.

A további sorrendet ide kattintva nézhetitek meg

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva