Tech

Letesztelték: Az új RTX 2080 50%-ot ver a 1080-ra


Az Nvidia végre megmutatta, hogy mire is képes az új RTX 2080.

A Gamescomon csak a RayTracingben mutatták meg a kártyák közötti különbséget, ami nyilvánvalóan sokkal jobban feküdt az új szériának, viszont az átlag játékokban egészen biztos nem ekkora a különbség. Az Nvidia hallgatott a közösség kérésére és végre megmutatta a teljesítménybeli különbséget az RTX 2080 és a GTX 1080 között.

A grafikonokon mellékelték a DLSS-t, azaz a Deep Learning Super Samplinget, ami bizonyos játékok esetén aktiválható, ezeknél pedig még jobb eredményt érhetünk el az új élsimítási technológiának köszönhetően.

A játékokban átlagosan 50%-kal teljesít jobban az RTX2080, amelyik játék pedig támogatja a DLSS-t, ott még nagyobb a különbség, esetenként kétszer olyan gyors az új kártya, mint a GTX1080.

Emellett pedig a 60 Hz-es panel melletti 4K-hoz is ajánlja a gyártó a kártyát, bár a minimum fps-eket nem jelölték meg a bemutatón, se az alkalmazott beállításokat nem láthatjuk, így azért mi megvárnánk a hivatalos teszteket. Az biztos, hogy ha tényleg ekkora különbség lesz a GTX 1080 és az RTX 2080 között, akkor bőven lesz ok a váltásra.

Ezt láttad már?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva