Counter Strike

Az ESL magyarázkodik, de bocsánatot nem kért. Vizsgálat a halálos áldozatokkal viccelődő poszt miatt


Az ESL törölte az ízléstelen posztot és megígérték hogy kivizsgálják az ügyet. Arról viszont még fogalmuk sincs, ki szívatta meg őket egy ilyennel.

A floridai esport versenyen történt lövöldözés híre az egész gaming világot felkavarta. A megrázó kép és hangfelvételek, a halálos áldozatok és sérültek száma valóságos sokkhatásként érte a közösséget.

Ahogy az ilyenkor szokás, a véleményvezérek és komolyabb szereplők egyaránt részvétüket nyilvánították ki az áldozatok és hozzátartozóik felé. Így tett az ESL is, akit az esport világ egyik legnívósabb rendezvényszervezőjeként ismerünk.

Ezzel önmagában ugye semmi baj nincs is. A balhé a tegnap esti poszt egyik kommentje miatt robbant ki az ESL körül. Fél órával később érkezett ugyanis egy komment az ESL hivatalos Counter-Strike fiókjáról is, melyben csak egy videó szerepelt, semmi más.

Ezt a videót azonban bőven az ízléstelenség határait túllépő kategóriába sorolhatjuk!

Az Unreal Tournament 2004-ből ismert hangeffekt a gyors egymásutánban érkező 6 killért járt. Egy ilyen tragikus helyzetben ezzel viccelődni több, mint gusztustalan.

Az ESL persze azonnal törölte a posztot és belső vizsgálatot indított a videót kommentelő személy után. Az esetről történt reakciójukban egyelőre annyi áll, illetéktelen kezekbe került a fiók, így történhetett meg a sajnálatos eset.

Az illetéktelen felhasználó persze több mindent jelenthet. Egy véletlenül bejelentkezve maradt laptoptól az idióta tréfán keresztül a hacker támadásig sok minden szóba kerülhet. Bár ez utóbbi a legkevésbé valószínű, hiszen ki akarna feltörni egy random ESL fiókot egy ilyen húzásért. Sokkal valószínűbb, hogy belsős munka volt, és ha az ESL megtalálja a tettest, reméljük egy életre elveszik a kedvét a hasonló tettektől.

Viszont ne menjünk el szó nélkül amellett sem, hogy az ESL tulajdonképpen még elnézést sem kért.

A cég mosta kezeit és egy illetéktelen felhasználóra kente az egészet, valamint vizsgálatot ígért. Ennyi, semmi több. Se egy “rettenetesen sajnáljuk” vagy egy “bocsi, hibáztunk”, csak a magyarázkodás. Lássuk be ESL, ez így ebben a formában, most nagyon gáz volt.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva