PUBG

Szaggat a PUBG? – Az Nvidia driver lehet a hibás, de van megoldás!


Nagyon úgy néz ki, hogy a friss Nvidia driverek nem igazán kedveli a PUBG-t.

Elég régóta megfigyelhető a stutter a PUBG-ban, először 4 hónapja bizonyították be, hogy sajnos tényleg jelen van ez a jelenség a játékban. Azóta jött elég sok dolog, első körben megpróbálták kijavítani a hibát, de nem jött össze, legutóbb pedig bejelentették a Fix PUBG kampányt, amiben minden hasonló jellegű hibát ki szándékoznak javítani. Ezzel idáig tiszta, viszont egyes játékosok a stutter (szaggatás) teljes eltűnéséről beszélnek, sőt sokkal jobb teljesítményről számoltak be szimplán azzal, hogy visszatették a 2017 decemberi Nvidia drivert, a 388.71-et.

Szerencsére nagyon úgy tűnik, hogy videókártyától független a dolog, mármint márkán belül, ugyanis GTX 1060 és GTX 1080 Ti tulajok is egymástól függetlenül számoltak be javulásról, szóval mindenképp érdemes egy próbát tenni azoknak, akik szaggatást vettek észre, pedig a gépük ereje miatt nem kellene ilyennek megtörténnie. Egyébként sajnos nem újkeletű a dolog, a Counter-Strike esetén is tapasztaltunk már hasonlót, ott feltehetően az Nvidia az újabb játékokra koncentrált, ezért a PUBG esetén nem értjük, hogy mi lehet a hiba oka.

Hogy egy kis személyes tapasztalat is legyen: egy hónapja teszteltem én is a legújabb Nvidia drivert, mivel az Unreal Engine 4-hez optimalizációkat ígért a gyártó. Ez rendben is van, a Fortnite-ban hozott is jó pár plusz fps-t, viszont a PUBG alatt nem igazán tapasztaltam semmiféle változást.

Az játék fps grafikonja az újabb driverrel

A tesztet követően kiadtak egy update-et a PUBG-hoz, onnantól kezdve pedig tényleg durván észrevehető volt a stutter jelenség, amiért egyből a frissítést okoltam, nem is gondoltam volna, hogy az Nvidia driver lehet ezért a felelős. Tegnap visszatettem a korábbi 388.71-es drivert és pár órán keresztül játszottam a PUBG-vel és tényleg eltűnt az az igazán zavaró stuttering, ami miatt inkább el sem indítottam a játékot egy ideig. Szóval aki hasonlót tapasztalt és a PUBG az elsődleges játéka, annak mindenképp érdemes visszatenni a régebbi drivert.

Így tudjátok feltenni a régebbi drivert

  1. A drivert itt találjátok (Windows 10-hez).
  2. Szimplán töröljétek le a jelenlegi friss drivereteket a vezérlőpult segítségével
    • Aki biztosra akar menni, az töröljön le minden drivermaradékot a DDU-val
  3. Ezek után indítsátok újra a gépet és tegyétek fel a korábban letöltött 388.71-es drivert

Reméljük nektek is segített ez a módszer!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva