Hearthstone

Wisp, Snowflipper Penguin, Sea Giant: ilyen egy alternatív Even Warlock


Meggyőző magabiztossággal ment le Legendig az egyedi változat.

A “netdeckelés” alapvetően egy hasznos metódus a Hearthstone-ban, hiszen a hosszas kísérletezés helyett mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy kapásból egy kioptimalizált paklit próbáljon ki. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy minél “tipikusabb” paklival játszunk, annál kiismerhetőbbek leszünk az ellenfelek számára, éppen ezért néhány egyedi, ritkán látott megoldás hatalmas pluszt tud jelenteni.

Ezt bizonyította nemrég Tristan is, aki 30:11-es mérleget produkálva mászta meg a szezonban a létrát egy rendhagyó Even Warlock verzióval, 73%-os winrate-et produkálva a Legend felé vezető úton. A pakli ezután Legendben is 59%-os győzelmi arányt hozott közel száz meccsen, hosszú távon is eredményesnek bizonyult tehát a sajátos összeállítás. Íme a lista:

Even Warlock
AAECAf0GDIoBkwGjAbMB8gX7BuLKAufLAsLOApfTAsvsAs30AgnTAbYH4QeNCPHQAv3QAojSAtjlAoCKAwA=

A legmeglepőbb adalék a pakliban egyértelműen a két 0-drop, a Wisp és a Snowflipper Penguin, melyekből csak a poén kedvéért szerepel 1-1 darab, valójában bármelyikből lehetne 2, hiszen a lapok funkciója megegyezik. És hogy mire jók? Leginkább három dologra:

  • Remek aktivátorok a Defile mellé, ha az ellenfélnek nincs 1 HP-s lénye.
  • Könnyebben üríthető velük a kéz, vagyis többet tudjuk a Hero Powert használni – igazából majdnem olyan, mintha játszanánk két Kobold Librariannel.
  • Olcsóbbítják a Sea Giantet.

Ha már szóba került a Sea Giant: ez is egy szokatlan elem, hiszen többnyire csak a Mountain Giantet szoktuk látni az Even Warlock deckekben. A 0-dropok mellé azonban most ez is befért – főleg a Giggling Inventor óriási népszerűsége miatt, hiszen elég könnyen adódhat olyan board, aminél pár manáért ki is ficcenhet. A Sunfury Protectorban ezáltal még nagyobb potenciál van, sőt, egy Shadowflame is bekerült a pakliba, amit mostanában kerültek az ilyesfajta összeállítások.

A The Boomsday Projectben megjelent lapok közül egyedül a Demonic Project fért be a pakliba, ami a kombó deckek legfőbb ellensége, de persze a mi kezünkön is javíthat valamelyest, ha éppen erre van szükség. És ha már Demonic Project, akkor nem hiányzik mellőle a virágkorát élő Sacrificial Pact sem, ami a Mirror és Zoo matchupokban önmagában is nagyon hasznos kártya.

Aki tehát már unja a “klasszikus” Even Warlockot, de alapvetően szereti a paklit, az bátran próbálkozzon be a fenti verzióval, biztosan sok meglepetést fog vele okozni az ellenfeleknek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva